Elazığ’daki Çemişgezekliler’in bir araya geleceği Elazığ Çemişgezekliler Derneği’nin açılış töreni yapıldı.

Açılışa; CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran, Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile davetliler katıldı.

Elazığ genelinde yaklaşık 25 bin civarında Çemişgezeklinin yaşadığını belirten Elazığ Çemişgezekliler Derneği Başkanı Gürkan Öztürk, Elazığ ile Tunceli’yi bir birine bağlayacak olan köprünün biran önce yapılması gerektiğini vurguladı.

ÖZTÜRK: PERTEK KÖPRÜSÜNÜN BİRAN ÖNCE YAPILMASI GEREKİYOR

Başkan Öztürk, “Derneğimiz tüm siyasi partilere, STK ve derneklere eşit mesafede duracak. Herkese açık olacak. Sadece vatanına, devletine, bayrağına, milletine bağlı olmak kırmızı çizgimiz olacaktır. Yıllardır bölgemizin kanayan yarası olan bölgeyi ve insanımızı perişan eden kangıren haline gelmiş köprü meselesini dile getirmek istiyorum. Biran önce yapılması gereken köprü bölgenin en önemli ve en büyük sorunudur. Elazığ ile Tunceli’yi hatta Karadeniz’i birleştirecek bu köprünün biran önce yapılması gerekiyor. Aksi takdirde bu ulaşım sorunu bölge insanını mağdur etmeye günlük hayatlarını eziyet ve çileye çevirmeye devam edecektir. Bu sorun ticaretini yapan, mesaisine gitmeye çalışan halkımıza zaman kaybı ve ticari zarardır. Yapılması için herkes elini taşın altına koymalıdır. İktidarı muhalefeti ile STK’sı iş adamı ile bürokratı ile herkes bu konu üzerinde durmalı” dedi.

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, Elazığ’daki Çemişgezekliler için Tunceli’den gereken tüm desteği vereceklerini söyledi.

Yıldırım, “Bende 2006 yılında derneğinin bir üyesiydim. Burada çok başarılı çalışmalar yaptık. Sonraki süreçte özellikle Gürkan başkanımın gayretleri ile diğer arkadaşlarımızın destekleri ile

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, STK’lar doğru çalışırsa toplumlarda çok güzel hizmetler olabileceğini belirtti. Burada 15-20 bine yakın Çemişgezekli arkadaşlarımız var. onları bir arada tutmak acısını, sevincini paylaşmak yapacakları sosyal projeler ve diğer projeler ile ilgili Tunceli’den tüm desteğimizi vereceğimizi buradan belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı. CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, STK’lar doğru çalışırsa toplumlarda çok güzel hizmetler olabileceğini belirtti.

Milletvekili Şaroğlu, “Hem burada Elazığ kültürü ile birlikte yaşamayı hem de kendi kültürleri ile Elazığlılar ile birleşip aynı özün içinde çalışma yapacaklarını söylediler. Gerçekten bu çok güzel bir duygu. Eğer siyasi partiler ve STK’lar doğru çalışırsa bunun topluma çok güzel hizmetleri olur” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Selami Aydın tarafından okunan duanın ardından açılış kurdelesi kesildi.