Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” unutmadı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Elazığ Belediyesi’nin de destekleriyle kadın tutuklulara yönelik Kürsübaşı programı gerçekleştirildi.

Programa; Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve kadın tutuklular katıldı.

KÖSE: MESLEK VE SANAT EDİNME ANLAMINDA KURSLAR DÜZENLENMEKTEDİR

Elazığ Başsavcısı Osman Köse, “Bugünün münasebetiyle bütün kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum. Sağlıklı, huzurlu, özgürlük dolu bir ömür diliyorum inşallah. Malumunuz olduğu üzere cezaevi niteliği itibariyle özgürlüklerin kısıtlandığı bir alandır. Klasik infaz sisteminde tamamıyla kapalı bir ortamda özgürlüklerin kısıtlandığı bir alan olarak telaki edilmekte iken modern infaz hukukunda artık sadece özgürlüğün kısıtlanmasından değil, hükümlü ve tutukluların yeniden topluma kazandırılması, buradan çıktıktan sonra uyumunun toplumsal hayata daha hızlı olması, gerektiğinde meslek edindirilmeleri, kendilerine olan öz güvenlerinin geliştirilmesi hususunda ciddi çalşmalar yapılmaktadır. Bu anlamda Bakanlığımızda cezaevimizde okuma yazma kursları, lise ve ortaokul düzeyindeki kişilere hazırlık, üniversiteye hazırlık, bir meslek ve sanat edinme anlamında kurslar düzenlenmektedir. Elazığ Kadı Kapalı Cezaevi yeni açılan bir kurum olmakla birlikte bildiğim kadarıyla yaklaşık 9-10 aylık bir geçmişi vardır. Buna rağmen yine de şu an itibariyle okuma yazma kursumuz açılmış, şiş örgücülüğü kursumu açılmış, dikiş nakış kursumuz açılmış bulunmaktadır. Yakın zaamnda resim kursu, kuaförlük kursu ve İngilizce kursu gibi kursları planlamaktayız” ifadelerini kullandı.

KÖSE: FAALİYETLERİMİZ HER GEÇEN GÜN DAHA DA GELİŞMEKTEDİR

Başsavcı Osman Köse, “Diğer taraftan yaşları küçük olması sebebiyle annelerinin yanlarında kalan 0-6 yaş gurubunda 14 çocuk bulunmaktadır. Bu çocuklarımıza da Halk Eğitim Müdürlüğünün de desteğiyle kreş hizmeti verilmektedir kurumumuzda. Yaşı daha da küçük olan 0-3 yaş arasındaki çocukları içinde ruhsal gelişimlerini sağlayabilmeleri için oyun oynama imkanı, oyun salonumuz onun yanında boya kalemi gibi, oyuncak gibi çeşitli materyaller temin etmektedir. Bu tür faaliyetlerimiz her geçen gün daha da gelişmektedir, gelişecektir. Bugün vesilesiyle burada toplanmamıza bu programı düzenleyen öncelikle kurum müdürümüze teşekkür ediyorum. Bu programa katılan değerli misafirlerimize ve sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YANILMAZ: TOPLUM NE KADAR GÜÇLÜYSE MİLLETLERİN BAĞIMSIZLIĞI O KADAR GÜÇLÜ OLUR

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, "Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir aradayız. Bizim inancımız odur ki kadın Cennet’in ayakları altında olduğu insandır. Cennet anaların ayakları altındadır, değerlidir, kıymetlidir ve kadın ne kadar güçlüyse aile o kadar güçlüdür. Aile ne kadar güçlüyse toplum o kadar güçlüdür. Toplum ne kadar güçlüyse milletlerin bağımsızlığı o kadar güçlü olur. Dolayısıyla biz İstiklal Savaşındaki Nene Hatunları, 15 Temmuz’daki kadınlarımızın vermiş olduğu mücadeleyi hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız inşallah. Mukadder olan günler kısadır. Cezaevindeyiz, sayılı günler tez geçer derler. Allah’ın izniyle buralar biter ve normal yaşamda her biriniz kendi yerinizi alarak toplumumuzun geleceğine etki edecek olan evlatlarımızı yetiştiren birer anne olarak hayata devam edeceksiniz inşallah” dedi.

Program daha sonra Kürsübaşı gösterisi ile devam etti.

HABER: SITKI TAŞEL