HSK'nın yaz kararnamesi ile Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz  Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanmıştı.

Atama kararının ardından Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz Elazığ Adalet Sarayında basın toplantısı düzenledi. Cumhuriyet Başsavcısı Korkmaz veda konuşması yaparak,  Elazığlı vatandaşların ve tüm kurum çalışanlarının kendisine haklarını helal etmesini istedi.

“2 YIL 2 GÜNDE CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZ OLDU”

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz kararname kapsamında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na gideceğini belirterek “Bundan sonra hizmet nöbetini Kocaeli’de tutacağız. Bu vesile ile sizlerden de bir helallik almak istedim. Ben öncelikle Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül Bey'e ve diğer üyelere şahsen teşekkür ediyorum. Şükranlarımı arz ediyorum. 2 yıl 2 gün zaman zarfında sizlerin de bildiği gibi çok ciddi çalışmalarımız oldu.  Adli çalışmalarımızın yanı sıra kültürel ve sanatsal faaliyetlerimiz oldu. Sosyal yardım kapsamında kermeslerimiz oldu. Dolu dolu 2 yıl geçirdik. Hain darbeden sonra ciddi kaos yaşandı. Biz bunları bakanlığımız ile yaptığımız toplantılar içinde ve tecrübeler ile ortaya koyduk. 4000 kişiyi yargılama yaptık. Zorlandığımız zamanlar oldu. Zaman zaman sahadan bilgi almak suretiyle yön tahin ettik. Bu haksızlığın önüne geçmek için iyi oldu. Ben bu kapsamada bugüne kadar bizimle özveri ile çalışan kolluk kuvvetlerimiz, adliye çalışanlarımızı tebrik ediyorum kendilerine teşekkürlerimi arz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“YAPILACAK EN İYİ SORUŞTURMALARI YAPTIK”

Korkmaz, Elazığlı vatandaşların haklarını helal etmesini isteyerek “Benim bir hakkım varsa sonuna kadar helal olsun. Bugüne kadar hiçbir soruşturmada; kin, garez ile soruşturma yapılmasına izin vermedik. Kolluk kuvvetlerinin yada bir başkasının bilgisi ile yetinmedim. Yapılacak en iyi soruşturmaları yaptık. Eksiklerimiz ya da yanlışlıklarımız olmuştur. Şüphe olanlara biz yöneldik. Olabildiğince adil bir süreç yaptığımıza inanıyorum.  Ben ahbaplarımızdan ve kurum amirlerimizden helallik istiyorum. Bundan sonra Elazığlı hemşerilerimiz benim has hemşerimdir. Kapımız da açıktır. Biz Başsavcılığın kapısını da hiçbir zaman kapatmadık. Çözüm bulduysak bulduk bulamadıysak insani ölçüler ile yaptık. Daha fazla bir şey söyleyemiyorum. Bu veda konuşması. Sizlere iyi bir yayın dönemi diliyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. 10- 15 gün daha buradayız. Birde Kocaeli boyutu var. Oranın hazırlanmasını bekliyoruz. Bayramdan önce ayrılırız” şeklinde aktardı.

“BİZİM TESLİM ETTİĞİMİZ BAYRAĞI GÖTÜRECEKTİR”

 Bursa Bölge Adliye Mahkeme Üyesi Osman Köse’nin Elazığ’a geleceğini vurgulayan Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz “3 savcımızın tahini çıktı. Osman Köse kardeşimiz geliyor. Bursa Bölge Adliye Mahkeme üyeliğine kendi isteği ile gitmişti. Bizim teslim ettiğimiz bayrağı zaten götürecektir. Hakimlerimizden de tayin olanlar oldu. Onların yerine de gelecekler. Hâkim eksiğimiz yoktu. Sadece 2 savcı eksiğimiz vardı oda zaten kurumumuza tayin edildi” dedi.