Hakimler Savcılar Kurulu'nun yaz kararnamesine göre Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde değişiklik olmuş, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına atanmış Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’na ise Bursa Bölge Adliye Mahkemesi üyesi Osman Köse atanmıştı

Türkiye’nin yakından tanıdığı bir isim olan Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Elazığ’a gelerek görevine başladı.

Kanal Fırat Televizyonu ve www.elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi’ne açıklamalarda bulunan Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Elazığ’dan övgüyle bahsetti.

“ELAZIĞLILARI VATAN MİLLET SEVDALISI İNSANLAR OLARAK BİLİYORUM”

Elazığlıları vatan, millet sevdalısı insan olarak bildiğini belirten Osman Köse, “Elazığ’da görev yapmak güzel bir duygu. Öncesinde Elazığ şehrini hiç görmemiştim. Elazığlı arkadaşlarım hem görev yaptığım dönemde hem de eğitim dönemimde olmuştur. Elazığlıları vatan millet sevdalısı insanlar olarak biliyorum. Bu sebeple böyle bir şehirde görev yapmak benim için bir şanstır. Bu anlamda mutluyum. Şehri de gelip gördüğüm zaman şehir anlamında da pozitif bir enerji aldım. İnşallah burada güzel bir çalışma ortamımız olur. Buradaki vazifemiz bittiğinde geriye güzel izler bırakmış oluruz. Bu temennilerle görevime bugün itibariyle başlamış oldum. İnşallah güzel bir çalışma ortamımız olur. Adaletin gerçekleşmesi anlamında, hızlı ve doğru bir şekilde tecelli etmesi anlamında bizim de azda olsa katkımız olursa vazifemiz yapmış sayarız” dedi.

DARBECİLERE İLK SORUŞTURMA AÇAN İSİM OLMUŞTU

Türkiye, Elazığ’ın yeni Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse’yi yakından tanıyor. Osman Köse 15 Temmuz Darbe girişimi sürecinde darbecilere karşı ilk soruşturmayı açan isim olmuştu. Süreci başarılı bir şekilde yöneten Osman Köse’ye ardından sürpriz bir atama gelmişti.

CUMHURBAŞKANI ÖZEL İZİNLE TAYİN ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Osman Köse’yi özel izinle memleketi Rize’ye Cumhuriyet Başsavcısı olarak tayin etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izni ve YSK’nın tek kişilik kararnamesiyle Osman Köse, 22 Temmuz 2016 tarihinde Rize Cumhuriyet Başsavcılığı’na tayin oldu. Köse o süreçte Rize Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürütmüştü.  

Türkiye’de darbecilere karşı ilk soruşturma açan ve ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize’ye özel izinle Başsavcı olarak atanan Osman Köse artık Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunacak. www.elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi olarak Yeni Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse'ye görevinde başarılar diliyoruz.