Elazığ'da ‘Altın Yaprakların’ Sonbahar Güzelliği

Türkiye'de aroması ve kalitesiyle ilk sıralarda yer alan Elazığ'ın Baskil ilçesinde bulunan kayısı ağaçları, sonbaharın renkleriyle ayrı bir güzelliğe büründü.

Elazığ'da ‘Altın Yaprakların’ Sonbahar Güzelliği

Elazığ'ın 20 bin nüfuslu Baskil ilçesinde 100 bin dekar alanda dikili bulunan yaklaşık 1 milyon kayısı ağacında sonbaharın son günlerinde ayrı bir görsel şölen yaşanıyor.

Malatya ve Mersin’den sonra yılda 70 bin tona kadar kayısı üretiminin gerçekleştirildiği ilçede yağışların henüz etkili olmaması nedeniyle ağaçlar sonbaharın renklerini koruyor.

Yeşil ve sarının birleşmesiyle doğal bir stüdyoya dönüşen bahçeler görenleri güzelliği ile etkiliyor. Yöre sakinlerinin ‘sarı altın’ olarak adlandırdıkları ağaçlardaki renk cümbüşü drone ile havadan da görüntülendi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Baskilli
Baskilli - 2 yıl Önce

Evlenecekler gidi foto çektirmeye oraya buraya gelsinler bahçamıza bu güzellikleri uygun fiyata onların özel gününde hizmetlerine sunalım

Eski Baskil
Eski Baskil - 2 yıl Önce

Elazığ'a ait kayısı ne zaman Elazığ' da kalacak? Ne zaman Elazığ piyasasına girecek? Ne zamana kadar Elazığ'a ait ürün başka şehirlere gidecek?

SIRADAKİ HABER

banner137