Elazığ'da Bayram Namazı Saat Kaçta Kılınacak?

Ramazan ayı, bugün tutulan son oruçla sona erdi. Tatlı bir heyecanla başlayan ramazan yerini bayram heyecanına bırakacak. Bu bayram bayram gibi yaşanacak, 06.10’da kılınacak bayram namazı ile başlayacak olan bayram sılai rahimle devam edecek.

Elazığ'da Bayram Namazı Saat Kaçta Kılınacak?

11 ayın sultanı Ramazanı geride bıraktık.

Ramazan ayında sofralarımız bereketlendi, aç kalmanın ne demek olduğunu daha iyi anlamış olduk. Aile fertleriyle, akrabalarla, eş dostla birlikte iftar yaptık. Ramazan ayıyla birlikte pişmanlıklar dile geldi… Kardeşlikler perçinleşti… Unutulanlar anımsandı ve daha birçok güzel haslet bu ayda yeşerdi…

Ramazanın kendine has heyecan ve telaşları da vardı.

İftar için hazırlıkların telaşı

İftar sofrasına yetişmek için eve varmanın telaşı 

Büyük bir sabırsızlıkla iftar saatini beklemenin heyecanı.

Nasıl telaşlanmayalım ki, “Oruçlunun iftar sevincinin Rabbine kavuşma sevinciyle eş tutulduğu anın yaşanması anıdır iftar vakti. Öğle buyurmuş Âlemlere Rahmet Hazreti Muhammed. "Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri, orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir…”

Yemekler yenince akşam namazı, sonra gelsin çaylar, çayın ardından evin ahalisinin teravih namazına yetişme telaşı. Böylece devam eden tatlı telaşlar bitti. Yapılan son iftarla Aziz misafir gidiyor hem de on bir ay gelmemek üzere…

“Hüzünle birlikte elveda demek zamanı geldi çattı “Ey Mübarek Kur'an ayı, Saimlere gufran ayı, Müminlere ihsan ayı, Şehri Mübarek elveda! Gündüzlerin rahmeti, Gecelerin nimetiydi, Âşıklara vuslat idi, Şehri Mübarek elveda! İşte tüm bu güzelliklerin yaşandığı bolluk ve bereket ayı olan Ramazan açılan iftarla sona erdi.

Camilerde namaz için saflar sıklaşacak, sılai rahimler yapılacak. Akrabalar, dostlar kucaklaşacak, sevgiler perçinleşecek.

Elazığ’da bayram namazı 06.10’da kılınacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137