Elazığ'da Kira Fiyatları Üç Katına Kadar Düştü

24 Ocak tarihinde Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından artan kira fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşanmaya başladı. Elazığ’da 650 TL’ye kadar sıfır kiralık ev bulmak mümkün.

Elazığ'da Kira Fiyatları Üç Katına Kadar Düştü

Elazığ’daki depremin ardından en büyük sorunlardan biri artan kira fiyatları olmuştu. Bir anda kiralık ev fiyatları üç katına kadar çıkarken vatandaşlar ciddi bir mağduriyet yaşamıştı.

Depremin ardından Elazığ’da yapılmaya başlanan konutlar teslim edilmeye başlandıkça kira fiyatlarında da ciddi bir düşüş yaşanmaya başlandı.

TOKİ Elazığ’da 20 binin üzerinde konut yaptı. Yapılan bu konutların çok büyük bir bölümü hak sahiplerine teslim edildi. Evlerini teslim alan hak sahipleri ise kiralama yöntemine gitmeye başladı. Ciddi bir konut artışı yaşanan Elazığ’da kira fiyatlarında da aynı oranda düşüş başladı. Elazığ’daki kira fiyatları iki hatta üç katına kadar düştü.

Özellikle Yemişlik ve Çatalçeşme bölgelerinde yüzlerce ev kiracı bekliyor. Kira fiyatları 600’lere kadar düştü. Araya pazarlık da girince, kira fiyatları iyice düşmüş oluyor.

Elazığ’da kiralık ev fiyatlarının düşmesinde, konut oranların artması ilk akla gelen seçenek olsa da en önemli etkenin artan doğalgaz faturaları ve ortak gider ödemeleri olduğu değerlendiriliyor. Hak sahipleri boş evlere doğalgaz parası ve ortak gider parası ödememek için evlerini uygun fiyatlarla kiraya vermeye başladı.

Bölge de oturan vatandaşlar da yüksek faturalar nedeniyle kira fiyatlarının düştüğünü ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2022, 18:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Toki konutları devletin soyulmasının bir diğer adıdır.
Toki konutları devletin soyulmasının bir diğer adıdır. - 2 yıl Önce

Devlet tenmihale ile konut yapımınınalanlar rezalet işçilik ve malzeme kullanıp rezl evler yaptılar. Onu denetleyenler onlardanda rezalet olunca elazığa rezalet toki konutları yapılmış olsidu...yazık trilyonlara....

F
F - 2 yıl Önce

Aidat 180 TL doğalgaz 750 ile 1000 TL arası geliyor.ulasim sıkıntısı var tabiki ev sahipleride ucuza veriyor.a.pasa tokilerde Sürsürü tokiler niye 1300 TL kiraya veriyor o zmn.dilek sitesi 175o kira istiyor.nasil kiralar düşmüş o zmn.muhit varki.

Dr.
Dr. - 2 yıl Önce

Ev sahipleri beter olsun deprem zamanı 3 katına çıkarmışlar di

Dursun
Dursun - 2 yıl Önce

Beter olsunlar depremde milletin kanını emdiler hadi bakalım kiraya verinde görelim etme bulma dünyası işte alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste

Gnf
Gnf - 2 yıl Önce

Fırsatçı ev sahipleri alacağını aldı mağdur olan garibanlar yin

F
F - 2 yıl Önce

Aidat 180 TL doğalgaz 750 ile 1000 TL arası geliyor.ulasim sıkıntısı var tabiki ev sahipleride ucuza veriyor.a.pasa tokilerde Sürsürü tokiler niye 1300 TL kiraya veriyor o zmn.dilek sitesi 175o kira istiyor.nasil kiralar düşmüş o zmn.muhit varki.

Yalann
Yalann - 2 yıl Önce

Tamamen yalan

Fkkk
Fkkk - 2 yıl Önce

Aidat 180 TL doğalgaz 750 ile 1000 TL arası geliyor.ulasim sıkıntısı var tabiki ev sahipleride ucuza veriyor.a.pasa tokilerde Sürsürü tokiler niye 1300 TL kiraya veriyor o zmn.dilek sitesi 175o kira istiyor.nasil kiralar düşmüş o zmn.muhit varki.

....?
....? @Fkkk - 2 yıl Önce

Cayda cira hilal kent bile yemislik etaplarindan daha uzak ve hilal kent 25 sene önce yapildi millet seve seve gitti merkeze yakin degil evlr buyuk degildi aidatlar deprem konutlarindan daha uygun degildi ama işte devlet saglam bina yapinca kiymetsiz ulasimi güç oluyor .oysa sirf hak sahibi olup bu uygun ev imkanindan faydalanmak icin afadin önunde saatlerce basvuru sirasi beklendi ilk cekiliste cikmayinca millet kalpten gidecekti ayrica evler gecikince canta kolunda 50 60 yas dayi ve teyzeler valiligin önunde niye teslim etmilerrrrrr usanduhhhhh kira veremikkkkk diye feryat ederken simdi kiymetsiz oldu . Nankörler .


SIRADAKİ HABER

banner137