Elazığ’daki depremin ardından en büyük sorunlardan biri artan kira fiyatları olmuştu. Bir anda kiralık ev fiyatları üç katına kadar çıkarken vatandaşlar ciddi bir mağduriyet yaşamıştı.

Depremin ardından Elazığ’da yapılmaya başlanan konutlar teslim edilmeye başlandıkça kira fiyatlarında da ciddi bir düşüş yaşanmaya başlandı.

TOKİ Elazığ’da 20 binin üzerinde konut yaptı. Yapılan bu konutların çok büyük bir bölümü hak sahiplerine teslim edildi. Evlerini teslim alan hak sahipleri ise kiralama yöntemine gitmeye başladı. Ciddi bir konut artışı yaşanan Elazığ’da kira fiyatlarında da aynı oranda düşüş başladı. Elazığ’daki kira fiyatları iki hatta üç katına kadar düştü.

Özellikle Yemişlik ve Çatalçeşme bölgelerinde yüzlerce ev kiracı bekliyor. Kira fiyatları 600’lere kadar düştü. Araya pazarlık da girince, kira fiyatları iyice düşmüş oluyor.

Elazığ’da kiralık ev fiyatlarının düşmesinde, konut oranların artması ilk akla gelen seçenek olsa da en önemli etkenin artan doğalgaz faturaları ve ortak gider ödemeleri olduğu değerlendiriliyor. Hak sahipleri boş evlere doğalgaz parası ve ortak gider parası ödememek için evlerini uygun fiyatlarla kiraya vermeye başladı.

Bölge de oturan vatandaşlar da yüksek faturalar nedeniyle kira fiyatlarının düştüğünü ifade etti.