Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarında her yıl binlerce insan hayatını kaybetmekte, on binlercesi yaralanmakta ve sakat kalmaktadır.

Trafik kazalarında özellikle motosiklet kullanıcılarının kask kullanmaması ise, en basit kazalarda dahi ölüme neden olmakta..

İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı kampanya kapsamında “Kask kullanımının önemine değinmek, kullanımını artırmak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen programla motosiklet sürücülerine, kask dağıtıldı.

“Kaskını tak hayatta kal” sloganıyla düzenlenen törene Elazığ Valisi Ömer Toraman, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, Emniyet Müdürü Celal Sel katıldı.

Vali Ömer Toraman, ülkede trafik kazalarının önlenmesi amacıyla bir çok kampanyanın hayata geçirildiğini belirterek, Türkiye’nin bu kampanyalarla kazaları yüzde 50 düşürdüğünü söyledi.

Vali Toraman, 2021 yılında Elazığ’da meydana gelen kazalarda 23 vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsattı.

VALİ TORAMAN: KAZALARDA 23 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Vali Toraman, “Elazığ’da 2021 yılında maalesef 23 vatandaşımızı bu kazalarda kaybetmişiz. Bunların 3 tanesi de motosiklet kazaları. O nedenle ‘bana bir şey olmaz’ dememek lazım. Tedbirli olmak gerekiyor. Tedbir almak lazım. Bizim trafik timlerimizi, arkadaşlarımızın da ortak gayreti hem sürücülerin hem yayaların güvenliğini sağlamak. Önceliğimiz bu, yoksa bizim önceliğimiz ceza yazmak değil. Dediğim gibi eğitim ve rehberlik. Bunun için gayret gösteriyoruz. İnşallah bu kampanya aracılığınızla amacına ulaşır. Özellikle ilimizde motosiklet kullanan bütün arkadaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Teçhizatı olmadan motorlarını kullanmasınlar” dedi.