Karakoçan ilçesindeki toplu açılışın ardından Elazığ şehir merkezine dönen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Dumandağ ailesi tarafından yapılan Hacı Sıdıka Dumandağ Yatılı Kız Kuran Kursu Ek Binası ve Elazığ Ticaret Borsası Yeni Pazar alanının temel atma töreninin ardından Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasına geçtiler.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası, Vali Murat Zorluoğlu Konferans Salonu, Teşhir ve Tanıtım Merkezi’nin açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Dumandağ, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ve çok sayıda davetli katıldı…

ANLAMLI AÇILIŞ

Elazığ TSO’nun Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Modern Konferans Salonu’na Vali Murat Zorluoğlu’nun ismini vermesi ise büyük takdir topladı. Vali Murat Zorluoğlu Konferans Salonu’nun açılışı da Bakan Tüfenkci tarafından gerçekleştirildi.

   

ALAN: DAHA İYİ YERLERİ HAK EDİYOR

ETSO Başkanı İdris Alan açılış konuşmasında, "1920 yılında kurulmuş olan Elazığ TSO'nun 100. Yıla girmesine 3 sene kalmıştır. Elazığ TSO'yu vizyonlu bir hale getirmek istiyoruz. Bugün resmi açılışını yapmış olduğumuz yeni hizmet binamızda eski binadaki eksiklerin tamamını giderdik. Bu sayede burayı tam anlamıyla bir ticaret merkezine çevirmeyi hedefliyoruz. Bünyesinde bununla birlikte alt katta bulunan 3 bodrum katımızla birlikte bu binayı tamamen bir ticaret merkezine dönüştürmek istiyoruz. İlimiz sosyal kültürel ve ekonomik olarak geliştirilmesine çaba gösteren sayın valimizin ismini konferans salonuna vermek istediğimizi valimize aktardığımızda kendisi sadece teşekkürlerini bildirdi. Ben buradan söylemek istiyorum ki valimizin ismi daha büyük yerlerde yer almayı hak ediyor. Elazığ’ın her meselesini ve sorununu bizimle beraber takip eden sayın bakanımızla biz gurur duyuyoruz. Rabbim eksikliğini vermesin inşallah. Bugün bölgemizde yapılacak olan 6.bölge teşviği için bakanımıza ayrıca teşekkür ediyorum" dedi. 

HİSARCIKLIOĞLU: ELAZIĞ MARKA ŞEHİRLER ARASINDADIR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Özellikle gakgoşların bizim gönlümüzde yeri ayrıdır. Elazığ’ın havasıda sert, suyuda sert, adamıda merttir. Ben bunu birtek Elazığ’da söylerim. Rahmetli şehit Fethi Sekin mertliğin yiğitliğin ne olduğunu bütün herkese göstermiş oldu. Bu Elazığ’a 10. Gelişim buraya her gelişimde buradan moral depolayarak dönüyorum. Buraya her geldiğimde hayırlı işler için geliyoruz. Bugün Elazığ ve Tunceli'de hayırlı birgün yaşadık. Elazığ’ın oda ve borsası hem kazanıyor hem kazandırıyor. Hemde kazandığıyla hayırlı işler yapıyor. Buda tamamen ülke sevgisinden geçiyor. İki odam ve borsam akredite oda ve borsadır. Elazığ Ticaret ve Sanayi odasıyle Elazığ Ticaret Borsası beş yıldızlı bunu ben söylemiyorum aynı otellerde olduğu gibi yıldızlandırma yapılıyor. Peki nereler beş yıldızlı oda mesela Londra Ticaret Borsası, Paris Ticaret Borsası bunlarda beş yıldızlı. Elazığ’lı kardeşlerimin hizmetinde olan borsamız ve ticaret odamız paris ve Londra’dan farksız. Bugün buranın ev sahibi aslında Sayın Bakanımız Bülent Tüfenkci, Türk özel sektörünün ne işi varsa yanımızda oluyor ve bizlere destek oluyor. Bu son dönemde hayata geçirilen reformlarda kendisinin payı büyük. Elazığ’a ben her geldiğimde şunu gördüm. Burada herkes birlik ve beraberlik içinde çalışıyor. Birlik ve beraberlik var, işte işin bereketi ve rahmeti de buradan geliyor.

Eğer bugün marka şehirler arasında sayılacak yerler varsa bir taneside Elazığdır. Elazığ Tam 27 ili birbirine bağlıyor. Bugün bütün dünyadaki ülkeler ticaret yolunun üzerinde olmak ister. İşte bu yüzden şanlısınız. Elazığ’ın havası güzel suyu güzel ekonomisi güzel sanayi sektöründe de büyük bir yol kat ettik. Yapılan doğru işi takdir edeceksin. Yanlış işi yapan varsa da gidip kulağına söyleyeceksin.Harput Ulu cami minaresi, millet gidip pisa kulesine bakmaya gidiyor. Elazığ’daki minare daha fazla eğri ondan ama bunları tanıtmadıktan sonra önemi yok. Bu madenleri ve değerleri tanıtıp ortaya çıkarmamız lazım. Kim bizim ülkemizin yaşadığı sıkıntıları yaşasaydı. Şimdiye kadar kaç sefer yıkılmıştı. Dört ayda bir milyon kişiye istihdam sağladık. Cazibe merkezi müthiş bir fırsat ama güzel bir şekilde tanıtmamız lazım. Kredi garanti fonu vasıtasıyla kefil oluyoruz biz diyoruz gel fikrini ikna et al istediğin krediyi. Kredi garanti fonuyla destek olduğumuz miktar 160 milyar tldir. Devletimiz diyor ki bankaya ver sen krediyi ödeyemezse ben ödeyeceğim. Bu yüzden bankalar rahat rahat kredi veriyor. Yerli malına fiyat avantajı istedik" dedi. 

ZORLUOĞLU: BU ELAZIĞ HALKININ İYİLİĞİDİR

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu da konuşmasında "Bu tarz programlarda çok zaman yer aldım ama bugün benim için farklı ve değerli. Şahsımın ismini bu konferans salonuna verilmesi, Elazığ halkının iyiliğidir. Torunlarıma bırakacağım en büyük miras Elazığ’da valilik görevi yaptığım yıllar olacaktır. Elazığla ilgili bütün hususlarda Elazığ TSO başkanını ve odasını hep yanımızda ve destek verir olarak gördük. Elazığ’ın cazibe merkezi programına dahil edilmesinde sayın başkanımızın çok büyük bir katkısı olmuştur. Başkan İdris Alan Elazığ’ın teşvik programına girmesindeki en büyük desteği veren kişi olmuştur.Teşvik programında çok büyük yatırımcılar çok büyük projeler kapsamında başvurularını yaptı. İnşallah yakın zamanda ilimizde ve bölge illerinde yeni fabrikalar hayata geçirilecektir. Ben bu konferans salonununj ilimiz için hayır olmasını diliyorum.

TÜFENKCİ: VALİMİZİN İSMİNİ VERMENİZ AYRI BİR KADİR ŞİNASLIK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yaptığı konuşmada, “Odamızın yeni hizmet binasının hayırlara vesile olmasını Allahtan temenni ediyorum. Buranın ismini de Elazığ’a hizmet eden valimizin ismini vermeniz ayrı bir kadir şinaslık olmuş. Özellikle gerçek iş adamları sanayiciler olarak elini taşın altına koyanlar olarak sizin Türkiye’ye güvenerek burada yatırım yapmanız her şeyin üzerindedir. Türkiye ekonomisinin gelişmesini sağlayan reel sektör içinde olan herkese teşekkür ediyorum. Sizlerle bir araya gelmeyi ben çok önemsiyorum. Ben sanayicilerimizle bir araya gelerek onların isteklerini ve taleplerini dinlemeye özen gösteriyorum” dedi.

“16 Nisandan Sonra Önümüz Daha Açık Bir Hale Geldi”

“Hedefimiz ülkemizin daha hızlı ve güçlü büyümesi bunun için yapılması gereken her şeyi yapıyor,  alınması gereken her yolu açıyoruz. 16 Nisandan önce söylediğimiz her şey bir bir gerçek olmaya başladı. 16 Nisandan sonra önümüz daha açık bir hale geldi. Daha ön görülebilir bir Türkiye daha fazka değişimin daha fazla reformun olduğu bir Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz. Türkiye’yi ve reel sektörü nasıl daha fazla büyütürüz, onun gayreti içindeyiz. Sizlerle bir araya gelerek hangi reformlarla Türkiye’yi daha fazla ileriye götürebiliriz onun kararını vereceğiz. 16 Nisandan sonraki dönemde yine gözümüze çarpan bir husus döviz kurlarındaki sürekli oynamanın önüne geçtik. Hükümetimizin darbe yapanlara karşı almış olduğu tedbirlerle 2017 ye daha güçlü bir şekilde girdik. Baktığımız zaman ihracatlarımızın artığını üretimlerin arttığını hep birlikte görüyoruz.”

İşsizlik Rakamları Düşüyor

“Dört ayın içinde bir milyonun üzerinde istihdam desteği geldi. TÜİK’in açıkladığı işsizlik rakamlarına baktığımızda düştüğünü görüyoruz. İşsiz rakamları önümüzdeki aylarda daha da çok düşecektir. Verilere baktığımızda aynı zamanda sanayi üretimimizin arttığını görüyoruz. Milletimizden aldığımız destekle birlikte güçlü yürüyüşümüze devam edeceğiz.”

Elazığ’a Yeni Bir Destek Daha!!

Biz Elazığ’ı sadece 6.bölge teşvikleriyle desteklemedik şimdi hem Malatya hem Elazığ için bir yenilik getiriyoruz. Küçük sanayi sitelerini şehir dışlarına taşıyarak onların rekabetini kolaylaştıracağız. Bu taşınma sürecinde taşınma desteği hem de hükümetimiz tarafından yapma desteği sağlayacağız. Elazığ’da dahil olmak üzere 8 ilde bu konu komisyondan geçti. Bu projeyle küçük esnafımızı daha da büyüteceğiz. Bu proje tam olarak kesinleştiği zaman ilk uğrayacağımız illerden birisi pilot il olarak Elazığ ve Malatya olacaktır.”

Tüfenkci sözlerine, “Biz hep omuz omuza olarak Türkiye’yi daha da büyütelim” diyerek son verdi.

Program günün anısına itafen yapılmış olan hediyelerin dağıtılmasıyla son buldu.

http://www.elazigsonhaber.com/gundem/etso-da-toplu-acilis-toreni-h3058.html