Dolandırıcıların peşine düşüp yakaladılar, ele geçirilen malzemelerle, Azerbaycan’a selam çaktılar…

Elazığ’dan bir kişi, Van’da ikamet eden ve aralarında ticari bağ bulunan bir kişiyi arayarak, elinde Osmanlı’ya ait eski altınların olduğunu söyledi..

Bunun üzerine Van’dan, Osmanlı dönemine ait olan altınları almak için Elazığ’a gelen şahsa, buluşma yerinde önce bir miktar altını gösterdikten sonra birlikte gittikleri kuyumcu dükkanı önünde şahsın beklemesini söyleyen ve içeri girip çıktıktan sonra 1 adet tarihi altını bin 300 lira ve 2 çeyrek altın karşılığında kuyumcuya sattığına ikna eden şüpheliler,

158 adet sahte altına karşılık şahsın 35 bin lira parasını aldı.

OPERASYON DÜZENLENDİ

Yaşanan dolandırıcılık olayının ardından olayın peşine düşen Elazığ Emniyet Müdürlüğü, tespit ettiği dört şahsın ikametgahlarına operasyon düzenledi.

SAHTE ALTINLAR ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda şahısların evlerinden 615 adet altın görünümlü ve üstünde Tuğra bulunan sahte altın, dolandırıcılık olayından elde edildiği değerlendirilen 9 bin 100 lira para, 2 adet çeyrek altın, 3 adet kullanıma hazır SIM kart bloğu,  7 adet cep telefonu,  Farklı illerde ikamet eden şahıslara ait telefon ve kişisel verileri içerir dokümanlar ele geçirdi.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR

25’i dolandırıcılıktan olmak üzere toplam 67 suç kaydı olduğu belirlenen şahıslar, tamamlanan işlemlerinin adli mercilere sevk edildi.

Emniyet güçleri, ele geçirilen altınlarla yazdıkları yazı ile Azerbaycan’a selam gönderdi.