Elazığ daha da yeşillenecek! Müjdeli haberi Müdür Çetiner verdi

Yüzde 15’i ormanla kaplı olan Elazığ’ın Türkiye ortalamasının altında kaldığını söyleyen Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, kamuoyunun talep ettiği bazı alanlarda fidan dikimi çalışmalarının başlayacağı müjdesini verdi.

Elazığ daha da yeşillenecek! Müjdeli haberi Müdür Çetiner verdi

Kömürhan Köprüsü ve Hazar Gölü çevresi başta olmak üzere Elazığ daha da yeşillenecek…

Müjdeli haber Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner’den geldi. 

ÇETİNER: AĞAÇLANDIRMAYI KENDİME BİR BORÇ BİLİYORUM

Yüzde 15’i ormanla kaplı olan Elazığ’ın Türkiye ortalamasının altında kaldığını söyleyen Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner kamuoyunun talep ettiği bazı alanlarda fidan dikimi çalışmalarının başlayacağını söyleyerek, “Elazığ orman varlığı bakımından %15’i ormanla kaplı. Bu oran Türkiye ortalamasının altında. %27’leri bulmamız gerekiyor. Biz her yıl Tarım ve Orman Bakanlığımız, Genel Müdürlüğümüz tarafından bize verilen ödenekler var. Bu ödenekleri zamanında etüt projeleri yapılarak ihaleleri yapıldı. Şu an biz Elazığ’da programımızın çok çok üstünde bir gerçekleşmeyi yapacağımızı şimdiden sizlere duyurmak istiyorum. Elazığ kamuoyunun bizden talep ettiği alanlarda çalışıyoruz. Örneğin Kömürhan Köprüsü Elâzığ’a bir renk kattı. Onun Elazığ yakası ve Malatya yakası Kale’de şu an çalışmalar başlandı. Elazığ’da ihaleye çıkıldı. Sonbahara kadar buranın toprak işlemeleri  yapılacak. İnşallah orası da fidanlarımız toprakla buluşturulacak. Yine Hazar Gölü’nde Elazığ’ın incisi diyelim. Hazar Gölünde şu an iki farklı noktada ağaçlandırma ihalelerimizi yaptık, sözleşmelerimizi imzaladık. Yüklenici firma nasip olursa Hazar’ın Sivrice’den çıktıktan sonra Süre’ye varmadan o bölge ve girişte de Galaksi Tatil Köyü’nün üstünde bulunan villaların alt tarafı oraları ağaçlandırıyoruz. Orada ciddi manada potansiyel alanlar mevcut. Buraları sayın valimizin yardımıyla, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzle de bunları paylaştık. Mera Komisyonundan geçirirsek tahsisini alıp 1, 3 yılda buranın tamamını, kıyı şeridini özellikle Hazar’a bakan hem Güney, hem Kuzey Alanlarını ağaçlandırmayı kendime bir borç biliyorum” dedi.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Yusuf
Yusuf - 3 yıl Önce

İsmi Çok Böyük Yaptığı İş Çok Küçük Bölge Müdürlüğü, uyu uyu yat uyu...

Ulvi
Ulvi - 3 yıl Önce

Son dönemde DSİ ve Orman Bölgeye isabetli isimler atanınca bu kurumlar çalışmaya başladı. Allah rızası için birde şu Karayollarına bir el atılsın adamlar 7 senedir yatıp uyuyor. Elazığda asfalt yamalamaktan başka yaptıkları bir halt yok

Ali
Ali - 3 yıl Önce

Sayın müdürüm mutahit eliyle Diktidigini z ağaçları takip edin yeter... kagir üzeride bakıyorsun binlerce fidan dikilmiş ortada yüzlerce fidan var gerisi nerde diye soruyorsun Allahn işi kurudu diyorlar...

Nihayet itiraf gelmiş
Nihayet itiraf gelmiş - 3 yıl Önce

Ağaçta Türkiye birincisi olduğumuz söyleniyordu. Şimdiki itirafta %15ağaç oranıyla türkiye ortalamasının altında olduğumuz söylenmiş. Allah söyletiyor. Bölge müdürlüğü olan şehir Türkiye ortalamasının altında kalmış.

Dursun
Dursun - 3 yıl Önce

Allah aşkına neyin pesindesiniz zaten belediye ciceknen süslüyor hertarafi yapılanlar ortada

SIRADAKİ HABER

banner137