Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem anında Dilek ve Petek Sitesi’nde bir apartman yıkılmış çevresindeki diğer apartmanlar ise ağır hasar görmüştü.

TOKİ tarafından yerinde yapılan 179 konutun anahtar teslimleri geçtiğimiz günlerde yapılmıştı.

Depremin ardından TOKİ tarafından tamamlanan ve teslim edilen ilk konutlar olan Dilek ve Petek Sitesi’ndeki evler bazı hak sahipleri tarafından bir internet sitesinde kiralık olarak ilana çıkarıldı.

TOKİ’NİN YAPTIĞI EVLER 2.400 TL’DEN KİRAYA ÇIKARILDI

120 ve 100 metre kare olan evler için hak sahipleri kiralık fiyatları 2 bin 400 TL’ye kadar çıkardı. 2 bin 400 TL 2 bin 200 TL gibi çok yüksek fiyatlarla kiraya çıkarılan TOKİ’nin evlerine vatandaşlardan büyük tepki geldi.

“EL İNSAF”

Günlerce teslimatı konuşulan ve evlerin kura çekimiyle belirlenmesi hak sahipleri tarafından büyük tepkiye neden olan Dilek ve Petek Sitesi’ndeki evlerin hak sahipleri tarafından bu kadar yüksek kiralara çıkarılması vatandaşlar tarafından “el insaf” olarak yorumlandı.

KAMUOYU VİCDANSIZLIK OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Deprem sürecinden sonra Elazığ’da kiralık ev fiyatlarının artması en çok depremzedeleri etkilerken bir başka depremzedenin hak sahibi olduktan sonra evlerini değerinin çok üstünde kiraya çıkarması vatandaşlar tarafından vicdansızlık olarak değerlendirildi.

EN YÜKSEK GERİ ÖDEME 995 TL KİRALIK FİYATI 2 BİN 400 TL

Sosyal medyada gelen tepkiler üzerine evini 2 bin 400 TL’ye kiralayan bir hak sahibi kirayı 2 bin 200 TL’ye düşürürken; evini 2 bin TL’den kiraya çıkaran bir diğer hak sahibi ise kirayı bin 700 TL’ye düşürdü. Ancak vatandaşlar geri ödeminin en yüksek 995 TL olduğu TOKİ konutları için istenilen 2 binden fazla kiraların çok yüksek olduğunu ifade ediyor.