Elazığ Depremini Bilen hemşehirmiz Prof. Dr. Naci Görür’den Kritik Uyarı

Bilim Akademisi Üyesi hemşehirmiz Prof. Naci Görür, Malatya'da meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada "Deprem Malatya Fayı üzerinde oldu, DAF ile ilgili değil. Bu fay da uzun zamandır enerji biriktiriyor" uyarısında bulundu.

Elazığ Depremini Bilen hemşehirmiz Prof. Dr. Naci Görür’den Kritik Uyarı

AFAD, Malatya’nın Hekimhan ilçesinde saat 08:33’te 3.9 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu.

Depremin 6.99 kilometre derinliğinde olduğu aktarılırken yer bilimci hemşehirmiz Prof. Dr. Naci Görür önemli bir uyarıda bulundu.

Twitter hesabından açıklama yaparak şunları kaydetti:

"Arkadaşlar, bu sabah Malatya, Yeşilpınar/Hekimhan'da olan 3,8'lik küçük deprem Malatya Fayı üzerinde oldu, DAF ile ilgili değil. Bu fay da uzun zamandır enerji biriktiriyor. Sevgiler."

​Prof. Dr. Görür, yaptığı ikinci paylaşımda şunları belirtti:

-Arkadaşlar, bazı izleyicilerim Malatya Fayı hakkında bilgi istiyorlar. Bu fay son zamanlarda Munzur Üniversitesi öğretim üyesi Taylan Sancar vd tarafından ayrıntılı olarak çalışılmaktadır.

-2018 J Seismol. Yayınlarına göre Malatya Fayı 7.4 büyüklüğüne varabilecek deprem üretebilecek kapasitededir.

-Bu hesaplamayı yazarlar bu fayın son 10 bin sene içerisinde üretmiş olduğu 4 deprem verisine dayanarak yapmışlardır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ethem Gülbay
Ethem Gülbay - 4 yıl Önce

Onbin senede dört deprem demek deprem tekerrürperiyodu bayağı uzun demek. Doğu Anadolu fayı gibi kısa periyot lu yani fazla tehlikeli değil

Murat Güner
Murat Güner - 4 yıl Önce

Bir Malatya lı ve depremle ilgisi olmasada bir mühendis(Elektrik - Elektronik) olarak Naci hocanın görüşlerine saygı duyuyorum. Kendisi bildiğim kadarı ile işinde uzmandır ve isabetli tahminler yapmaktadır. Görüşlerini beğenip kabul etmek zorunda değiliz ama saygıyı ve seviyeyi korumak lazım.

Huzeyfe
Huzeyfe - 4 yıl Önce

Bu herif,daha geçen ay bir daha konuşmayacam dedi,maalesef eskisinden fazla çenesi açıldı.Tabi o arada yazdığı kitabın reklamını yaptı.Simdi tekrar ilk önce İstanbul,şimdi de Malatya tursili tehlike saciyormus mavali,işi gücü reklam ve gündemde kalmak olan bu densizi ciddiye almak bir yana,tam bir dram ve şeamet tellalı gibi.Lutfen oyuna gelip bu adamı haber yapmayın.

Mert
Mert @Huzeyfe - 4 yıl Önce

Huzeyfeee, hangi deliğe kaçtın :))))))

Kenan Baytar
Kenan Baytar @Huzeyfe - 4 yıl Önce

Naci hoca deprem sonrası anlik konuşmayacağini söyledi. O depremle ilgili araştirma yapmadan tvlerin onu rahatsiz ettiginden bahsetti. Bu profesör hakkında yorum yapabilmen için cahillik ırmağinda yıkanman ve üzerindeki cahillik pisliğinden kurtulmak gerek. Densizlik sen ve senin gibi klavye şarlatanlarının işi. İlmi ve bilgiyi hafife alan bu kafaları lanetliyorum.

Nihat
Nihat - 4 yıl Önce

Bir adamın depremi bilmesi gibi bir düşünce hezeyandır, yada küfürdür.
Daha geçen hafta bir prof.umuz bunu izah etti.Hala bu hezeyanin peşinden koşanlar deli değilse nedir.Oysa Müslüman a ahmaklık yakışmaz.Simdi bu adama yaltakcilik yapanlar nerede duruyor,anlayalım?,Oysa okumakla cahillik ayrı şeydir.Asil cahillik ALLAH ı bilmemek ve ona giden yolu araştırmamaktır.Bosuna kamyon dolusu kitap okumak boşuna zahmettir.Hele birde kraldan çok kralcı olanlar varya , kendilerine yazık .onların sıkıntılarını anlıyoruz.Huzeyfe kardeşime teşekkür ediyorum.

Sezgin
Sezgin @Nihat - 4 yıl Önce

Nihat bey o zaman ilmin peşinden koşmak da size göre küfürdür. Bu bakış açısıyla at gözlüklerimizden kurtulamayız. Depremi bilmek bu teknolojiyle mümkün olmasa da fay hatlarını ve hareketlilikleri incelemek ve ondan ilmi yorumlar çıkarmak benim dinim olan, akıl dini olan islama hizmettir. Sizin dininiz ne bilemem tabi.

Erdoğan  ertan
Erdoğan ertan - 4 yıl Önce

Istanbulda deprem olmayacak

Ayşe
Ayşe - 4 yıl Önce

artık deprem haberleri duymaktan sıkıldık


SIRADAKİ HABER

banner137