Elazığ Depremiyle İlgili Bakan Kurum’un Duygulandığı Anlar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldığı bir televizyon programında Elazığ depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremlere karşı insanların daha güvenli konutlarda yaşaması için yapılanları anlatan kurum, bugüne kadar 1,5 milyon konutun dönüşümünü sağladıklarını söyledi. Yayında Elazığ depremi için hazırlanan video’da Bakan Kurumu duygulandırdı.

Elazığ Depremiyle İlgili Bakan Kurum’un Duygulandığı Anlar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldığı bir televizyon programında Elazığ depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Depremlere karşı insanların daha güvenli konutlarda yaşaması için yapılanları anlatan kurum, bugüne kadar 1,5 milyon konutun dönüşümünü sağladıklarını söyledi.

Türkiye'de 6,7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiğini ifade eden Bakan Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuya siyaset üstü baktığını söyledi.

KURUM: BU ACILARI BİR DAHA YAŞAMAK İSTEMİYORUZ

Bakan Kurum, “Vatandaşlarımızla o süreci yaşıyorsunuz. Onların hüzünlerine ortak oluyorsunuz. Enkaz altında umutla bekliyor. Çok zor, o an enkazın altından kızının çıkmasını beklemesi, evladının çıkmasını beklemesi, komşusunu, karısını beklemesi. Ne diyeceksiniz? Başın sağ olsun diyemiyorsun, geçmiş olsun diyemiyorsun çok zor bir süreç. Biz hep söylüyoruz; bu acıları bir daha yaşamak istemiyoruz. Yani ne olacak? Çok iyi bir evde oturdunuz, lüks bunların hiçbir kıymeti yok. Bizim milletimiz gani gönüllü. Yani bu noktada devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Bir süreç var.  O süreci hep birlikte beraber oldukça bu Ülkenin üstünden kalkamayacağı bir şey yoktur” dedi.

KURUM: ELAZIĞ’DA ÇOK ÖRNEK BİR PROJE YÜRÜTTÜK

Elazığ’da yapılan konutlara değinen Kurum, “Elazığ’da çok örnek bir proje yürüttük. 21 Bin Elazığ’ımızda başlattık. 6 bin konut ise, Malatya’mızda başlattık. Toplamda 26 Bin civarında konutumuz hızlı bir şekilde yapılacak.   24 Ocak’tan sonra hemen ertesi gün enkaz kaldırma çalışmalarına başladık. Bir taraftan hasar tespit çalışmalarına başladık. Hem Elazığ’da hem Malatya’da hem İzmir’de Deprem anvanteri dediğimiz, riskli olan bütün binalara gittik. Tespitlerini yapı işleri genel müdürlüğümüzle yaptık. 1 hafta 10 günde belki çok zor bir işti. Bütün Bakanlığı seferber ettik. Ve arkadaşlarımız gece gündüz orada gittiler tespitleri yaptılar. Yapmış Olduğumuz tespitler doğrultusunda riskli binaların yıkım sürecine girdik. Çünkü orada vatandaşımızı oturtamazdık. Vatandaşımıza bu süreçte; taşınma yardımı, kira yardımı verdik. Tüm Bakanlıklarımız üstüne düşeni yaptılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla orada bir seferberlik ruhu içerisinde, oradaki vatandaşlarımızla birlik, beraberlik içerisinde olduk. Kısmi rezerv alanı içerisinde yerinde yapılabilecekleri yerinde, yatay mimari esaslı, salgın şartlarına, kış şartlarına, oradaki zorluklara rağmen arkadaşlarımız çok önemli mücadele verdi” diye kaydetti.

VİDEO:

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2021, 15:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ZAFRAN 2+1
ZAFRAN 2+1 - 3 yıl Önce

ZAFRAN ÇIKTI 2+1 DEĞİŞMEK İSTEYEN VARSA CVP YAZSIN

Yemişlik 2+1
Yemişlik 2+1 - 3 yıl Önce

3.kat 4.etap çıktı değişmek isteyen var mı

SIRADAKİ HABER

banner137