Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle Elazığ’da 37, Malatya’da 4 vatandaşımız olmak üzere toplam 41 vatandaşımızı kaybetmiştik.

VATANDAŞLARIMIZ ENKAZ ALTINDAYKEN SKANDALA İMZA ATMIŞTI

Elazığ’da depremin şokunu yaşarken insanlar daha enkaz altında kurtarılmayı beklerken Yıldız Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Bedri Gencer, skandal bir paylaşıma imza attı.

Çocuk yaşta evliliğe izin verilmediği için salgın, deprem benzeri doğal felaketlerin meydana geldiğini öne süren ve bunu hemen Elazığ depreminin peşi sıra söyleyerek toplumumuzda büyük tepkilerin oluşmasına neden olan Yıldız Teknik Üniversitesi profesörlerinden Bedri Gencer'e öğrencileri bu sabah büyük şok yaşattı.

ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK TEPKİ

Doğal afetleri çocuk evliliklerinin yasaklanmasına bağlayarak ülke gündemine gelen YTÜ profesör Bedri Gencer'in bu sabahki dersi, öğrencilerin protestosuna sahne oldu.

Gencer'in çocuk evliliği meşru kılan beyanlarını hatırlatan öğrenciler dersi topluca terk etti.

Gencer skandal paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Gayretullaha dokunmak edebiyat değildir. AIDS, ebola virüsü… Avustralya, Çin gayretullaha dokundu azap geldi. Maazallah, biz de zinayı, livatayı yasallaştırarak, Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı"

 

ÖĞRENCİLERİN TEPKİSİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNCELEME BAŞLATMIŞTI