Türkiye Esnaf Haber Dergisi ve Türkiye Esnaf Radyo Televizyonu’nun ortaklaşa düzenlediği 2020 Türkiye Esnaf Oscarları ödül töreninde ödül sahipleri belli oldu.

Bu yıl 273’üncüsü düzenlenen çalışmada Elazığ Eski Valisi ve Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Türkiye’nin en başarılı, en sevilen ve esnaf dostu valisi seçildi.

ÖDÜLÜN GEREKÇESİ AÇIKLANDI

Tertip komitesi tarafından Vali Kaldırım’a ödülün neden verildiği açıklandı. Açıklamada Vali Kaldırım’ın Elazığ’daki çalışmalarına da değinilerek “Türkiye Esnaf Haber Dergisi, Türkiye Esnaf Radyo TV olarak bu yıl 273’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz 2020 Türkiye Esnaf Oscarları Çalışmamızda yılın esnaf dostu ve en başarılı valisi kim olmalı anketimize dergimizin eski ve yeni Türkiye genelindeki Esnaf ve Sanatkarlarımızın oluşturduğu 17 bin 800 abonemizin büyük ilgi göstermeleri sonrasında şahsınıza ülke genelinden gönderilen 11bin 487 oy ile Türkiye’nin en başarılı ve gerçek esnaf dostu Valisi (Esnaf Babası) seçilerek, Türkiye esnaf oscarının da sahibi oldunuz. Gerek Elazığ gerekse Sakarya İlimizdeki muhteşem çalışmalarınızla bir yandan hizmet örneklerini tek tek hayata geçirirken diğer yandan da gittiğiniz her yerde halk bütünleşmesini zirveye taşıyan isim oldunuz. Gerçek bir esnaf dostu kişiliğiniz ve örnek hizmetler yaratabilme farklılığınız nedeniyle şahsınızı gönülden kutlar saygılar sunarız. Tebrikler” denildi.

VALİ KALDIRIM: ŞEREF DUYDUM

Ödülle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Oy kullanan 17.800 üyeden 11.487’sinin teveccühü ile bizleri “Türkiye’nin En Başarılı, En Sevilen Esnaf Dostu Valisi( Esnaf Babası)” seçen esnaf kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum... Şeref duydum... Sizlere layık olabilmek en büyük gayemiz. Medyunu şükranım... Baştacısınız…” dedi.

“ELAZIĞ İLİNDE ESNAFLARIMIZLA ÇOK UYUMLU ÇALIŞTIK”

Esnaf ziyaretlerine her daim devam edeceğini belirten Vali Kaldırım, “Sakarya’dan önce görev yaptığımız Elazığ İlinde önemli bir deprem süreci yaşadık, bu konuda da esnaflarımız en büyük sıkıntıyı yaşayan kesimlerdendi. Şimdi ise pandemi süreciyle yine sıkıntı yaşamaktalar. Gerek deprem ve gerekse de pandemi sürecinde Elazığ İlinde esnaflarımızla çok uyumlu çalıştık, dertleriyle hemhal olduk, sorunları birlikte göğüsledik, birlikte çare ürettik. Burada da hakeza esnafımızla uyumlu çalışıyoruz, hem esnaf odalarımızla hem de esnaflarımız ile iç içeyiz. Esnafımız bizim başımızın tacı ve her zaman devletinin, milletinin yanında yer almış, değerlerine sahip çıkmış, toplumun vicdanı olmuş, aziz milletimizin değerlerini tam manasıyla temsil eden önemli bir kesim. Bundan dolayı esnaflarımızla her daim birlikte olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.