5 – 8 Kasım tarihleri arasında İzmir’de Elazığ rüzgarı esecek. İlk kez Esnaf İzmir’e kendi finansman gücü ile gidecek ve şehrinin yöresel ürünlerini gurbetteki Elazığlılara ve İzmir halkına sunacak.

Gerçekleştirilecek olan program ile ilgili bilgiler veren Bakkallar Odası Başkanı Cebrail Top, Ankara ve İstanbul’un ardından İzmir’de olacaklarını, zor günler geçiren kapalı çarşı esnafı için bu tür etkinliklerin şart olduğunu söyledi.

TOP: ESNAFLARIMIZIN DÜKKÂNLARI YIKILDI

Başkan Cebrail Top, “24 Ocak’ta büyük bir deprem yaşadık. Binlerce esnaflarımızın dükkânları yıkıldı.  Arkasından salgın geldi. Salgında da en fazla zarar gören kesim bizim esnaf kesimimizdi. Bu yıl turistlerinde gelmemesinden dolayı esnaflarımızın ellerinde ciddi manada stoklar kaldı. Biz Ankara’da bir yöresel tanıtım fuarı yaptık. İkincisini İstanbul’da yaptık. Üçüncüsünü de inşallah İzmir’de yapacağız. Bir ilde dışarıdan para girmiyorsa bu ilin kalkınması mümkün değil. Orada işsizliği önleyemeyiz. İstihdamı arttıramayız. Bu noktada bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Esnaflar adına konuşan Evren Sesli de, kendilerine destek verenlere teşekkür ederek, 5 – 8 Kasım tarihleri arasında herkesi İzmir Bostanlı Semt pazarına beklediklerini kaydetti.

Evren Sesli, “esnaf kendi finansman gücüyle, herhangi bir organizatöre bağlı olmadan bir fuar etkinliği düzenleyecektir. Bunun içinde egenin incisi şanslı İzmir’e nasip oldu. Sayın başkanımız Nejat Alp Beyin girişimi ile yer tahsisi hususunda hiçbir zaman esnafa yardımını esirgemedi” dedi.