Başta Türkiye olmak üzere Dünya ülkelerinin takip ettiği son teknolojilerin ve Türkiye adına çığır açan teknolojilerin sergilendiği, yarıştığı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivaline Elazığ Gençlik Merkezi toplamda 13 projeyle katıldı. Yarışmada 5 proje final etabında sunumlarını gerçekleştirerek, final mücadelesi verecek.

Finale kalan takımlarımız, Loona Takımı, Ortaokul seviyesinde - İnsanlık Yararına Teknoloji/Sosyal inavasyon alanında Teknoviyole Takımı, Lise seviyesinde İnsanlık Yararına Teknoloji/ Sağlık alanında. Lux Aeterna Takımı, Lise seviyesinde Tarım Teknolojileri ve  İnsanlık Yararına Teknoloji/ Sosyal inavasyon alanında. Avicenna Takımı, Ortaokul seviyesinde. İnsanlık Yararına Teknoloji/ Sağlık ve ilk yardım alanında temsil edecek.

EREN: TEMENNİMİZ BEŞ PROJEMİZİN DE DERECEYLE DÖNMESİ

İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada, “Ülkemizin en büyük ve önemli değerlerinin yer aldığı TEKNOFEST’te bu yıl bizde Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak varız. 13 projemizden 5 tanesi final için yarışıyor şuan da, bizlerde süreci yakından takip diyoruz ve önemsiyoruz. Gençlerimizin teknoloji alanında ki yetkinliğini ve becerilerini buralarda görmek ve en önemlisi Şehrimizi, Kurumumuzu temsil etmeleri bizlere gurur veriyor. Temennimiz beş projemizin de dereceyle dönmesi, inşallah önümüzde ki senelerde daha fazla proje ve finalistlerimizle Teknofeste Elazığ damgasını vurmaktır. Ben bir kez daha, Teknofest'te finale kalan projenin mimarları olarak çalışan, üreten, gençlik merkezimize ve deneyap atölyesine değer kazandıran tüm öğrencilerimizi ve eğitmenlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.