6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve birçok ilimizi etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin birçok ilde yıkımlara sebebiyet verdi.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurdunda kalan 2000’i aşkın depremzedenin sağlığını, barınması ve beslenmesi düşündüğü kadar yaşlısından çocuğuna kadar tüm depremzedelerin psikolojisini de düşünüyor.

Depremden etkilenen çocuklar, yetişkinler ve yaşlılar ile kurumumuz bünyesinde çalışan 7 psikolog ilgilenerek ve durmadan yanlarında olarak onları rahatlatmak için hizmet veriyor.

Daha Büyük Bir Deprem Gerçekleşecek Mi? Daha Büyük Bir Deprem Gerçekleşecek Mi?

Aynı zamanda Sağlık İl Müdürlüğünden görevlendirilen 1 doktor,1 hemşire ve hali hazırda bekleyen bir ambulans bulunmakta ve sağlık problemi olan depremzedelere hızlı bir şekilde müdahalede bulunuyorlar.

Yine Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile ortak bir şekilde başlattığımız Proje kapsamında yurttaki çocuklara kreş olanağı sağlandı.

Çocuklar kreşe giderek deprem psikolojisinden biraz da olsa uzaklaşıyor.

GSİM: ÇOCUKLARIMIZIN YANLARINDA OLARAK PSİKOLOJİLERİNİ ONARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş ve depremin etkilediği çevre illerden gelen depremzedelerimizin psikolojileri yıpranmış durumda. Biz Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 7 psikoloğumuz ile bu kardeşlerimizin, çocuklarımızın yanlarında olarak psikolojilerini onarmaya çalışıyoruz. Ayrıca Sağlık İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen sağlıkçılar sayesinde olay yerinde müdahaleler hızlı bir şekilde yapılıyor. Yine depremzede çocuklarımız için yurdumuzda açmış olduğumuz kreşte ise eğitmenlerimiz tarafından çocuklar derslerine devam ediyorlar” denildi.