Depremden etkilenen illerden gelen afetzedeler Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurdu ve İzzetpaşa Öğrenci Yurdunda ağırlanıyor.

Elazığ’da Otomobil Yaya Geçidindeki Çocuğa Çarptı Elazığ’da Otomobil Yaya Geçidindeki Çocuğa Çarptı

6 Şubat’ta meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerden birçok il etkilendi. Depremin etkilediği şehirlerden illimize gelen depremzedeler Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın talimatıyla GSB yurtlarına yerleştirildi. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak ilk aşamada Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurdunun kapıları açılarak depremzedelere sıcak yuva oldu.

Ayrıca yurtta kalan depremzedelerin yaralarını sarmak, boğazlarından sıcak yemekler geçmesini sağlamak ve hijyenik ortamlarda kalmalarını sağlamak için ilk günden bugüne durmadan çalışarak yanlarında oluyor ve olmaya devam ediyor. Gün geçtikçe yurtta artan nüfus dolayısıyla herhangi bir olumsuzluk, salgın hastalık vb. durumların yaşanmaması adına İzzetpaşa Öğrenci Yurdu ve Fırat Öğrenci yurdunun  kapıları açıldı.

Yurtlarda 3 öğün yemek verilirken ailelere birer oda tahsis edildi. Odalardaki lavabolar dezenfekte edilerek hijyenik ortam sağlanıyor.

Büyük bir titizlik ve önemle Çocukları da düşünerek kreş hizmeti, psikososyal etkinlikler, gönüllüler ve personellerle çeşitli oyunlar oynanıyor.

Yurtlarda alan depremzedeler aldıkları hizmetten memnun kaldıklarını dile getirdi.

Yurtlarda kalan depremzedeler, “Mecburen çıkıp bu taraflara geldik geldiğimizde çok iyi oldu. Çok sağ olsunlar teşekkür ederim ilgilenenlere yetkililere. Canımızı getirdik evimiz ne oldu ne olmadı bilmiyoruz memnunum hiç şikayetim yok. Kimsenin evi gibi değil, evin sıcaklığını hiçbir yer veremez ama Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun” ifadelerini kullandılar.