Elazığ Hafız İmam Hatip Ortaokulu’nda hafızlık projesi kapsamında 5. Sınıfa öğrenci seçme sınavı başvuruları başlıyor.

2023 – 2024 eğitim ve öğretim yılında yazılı ve sözlü sınava dayalı olarak ilkokul 4. Sınıftan mezun olacak 24 kız ve 24 erkek öğrenci 5. Sınıfa kabul edilecek.

Başkan Alan: Başkan Şerifoğulları İkinci Dönemde De Birçok Önemli Projeyi Hayata Geçirecektir Başkan Alan: Başkan Şerifoğulları İkinci Dönemde De Birçok Önemli Projeyi Hayata Geçirecektir

ŞEKER: OKUL MÜDÜRLÜKLERİNE BAŞVURARAK SINAV GİRİŞ BELGELERİ ALMALARI GEREKMEKTEDİR

Hafızlık projesi uygulayan ilk ve tek okul olduklarını belirten Elazığ Hafız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kenan Şeker, “İlimizde örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi uygulayan ilk ve tek okul Elazığ Hafız İmam Hatip Ortaokulu 2023-2024 eğitim öğretim yılında yazlı ve sözlü sınava dayalı olarak ilk okul 4. Sınıftan mezun olacak 24 kız ile 24 erkek öğrenciyi 5. Sınıfa kabul edilir. Öğrenci seçme süreci iki aşamalı olarak yrürütülecektir. Buna göre öğrenci alımı okul web sitesinde yayımlanıp öğrenci seçme klavuzunda yapılacaktır. Yazılı sınav ön kayıt başvuruları 27 Mart 30 Nisan 2023 tarihlerinde okul web sitesinde elektronik form doldurularak yapılacaktır. Yazılı sınav kesin kayıt işlemeleri ise 2-18 Mayıs  2023 tarihleri arasında öğrenci velilerini şahsen okul müdürlüklerine başvurarak sınav giriş belgeleri almaları gerekmektedir. Yazılı sınav 27 Mayıs 2023 tarihinde yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir. Yazılı sınavda il okul 4. Sınıf müfredatının sadec 1. Dönem konularından çoktan seçmeli sorular sorulacaktır. Türkçe, Matematik , Fen bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce ,Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden toplam 50 adet soru sorulacaktır" şeklinde konuştu.