Elazığ Hayvancılığını Değerlendirme ve Planlama Toplantısı Düzenlendi

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Fırat Üniversitesi işbirliğinde Elazığ hayvancılığını değerlendirme ve planlama toplantısı yapıldı.

Elazığ Hayvancılığını Değerlendirme ve Planlama Toplantısı Düzenlendi

Elazığ hayvancılığını değerlendirme ve planlama toplantısı gerçekleştirildi.

Bu kapsamda İl Müdürü Dr. Turan Karahan, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Kurum temsilcileri, Oda Birlik ve Kooperatif Başkanları Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü toplantı salonunda bir araya geldi.

KARAHAN: 1.7 MİLYON KAPASİTEYE ULAŞAN YUMURTA ÜRETİMİ İLE BÖLGEDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

Elazığ ilinin mevcut tarım ve hayvancılığı üzerine bir konuşma yapan Karahan, “ İlimiz ekonomisinin büyük bir bölümü tarım ve hayvancılığa dayalı Kırsal kalkınmanın sağlanması için yapılan çalışmalar, ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da önemli. Üç tarafı sularla çevrili olan şehrimiz, alabalık üretiminde Türkiye birincisi. Dönemlik 5,5 milyon kapasiteye ulaşan kanatlı sektörü, 1.7 milyon kapasiteye ulaşan yumurta üretimi ile bölgede önemli bir yere sahip” ifade etti.

İl Müdürü Karahan yapılan toplantının, Elâzığ’ın hayvancılık ve tarım potansiyelini ortaya koymak, dış kaynaklı projeler ile bunu geliştirmek, kurumlar arası koordinasyonu sağlamak adına verimli geçtiğini söyledi.

Konuşmaların ardından katılımcılar söz alarak sektörde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik taleplerini dile getirdiler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137