Elazığ Hipodromu'nda Tıbbi Aromatik Bitki Üretiminden İlk Hasat Yapıldı

  Elazığ Hipodromu'nda sezonun ilk yarışı yapıldı. Yarışlar, 11 ili etkisi altına alan ve on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem nedeniyle sade bir açılışla gerçekleşti.

Elazığ Hipodromu'nda Tıbbi Aromatik Bitki Üretiminden İlk Hasat Yapıldı

Bu yıl 49 yarışın gerçekleşeceği hipodromda, geçtiğimiz yıl ekimi yapılan tıbbı aromatik bitkiler açılışa katılan protokole ve vatandaşlara dağıtıldı.

Sadece yarışların olmadığı hipodrom, mesire alanına, atla terapi merkezine ek olarak, tıbbi aromatik bitki üretimiyle de ön plana çıkmayı başardı.

  Yapılan bu farklı çalışmayla ilgili değerlendirmede bulunan Elazığ Hipodrom Müdürü Mehmet Demirçelik, hipodrom yerleşkesinin büyük ve farklı konularda çalışma yapmaya müsait bir alan olduğunu söyledi.

DEMİRÇELİK: TEMİZ HAVA ALMAK İSTEYENLERİN İSTİFADESİNE SUNMAYA DEVAM ETTİK

 Demirçelik, "TJK’nin kamuya sağladığı katkı tüm çevrelerin malumu ama sadece ekonomik katkı ile sınırlı kalmak istemiyorduk. Bu nedenle, yerleşkemizi özellikle piknik yapıp temiz hava almak isteyenlerin istifadesine sunmaya devam ettik. Buna ek olarak atla terapi merkezimizin kapasitesini artırarak faaliyet vermeye devam ettik. Ayrıca at deneyimini yaşamak isteyen Elazığlılara bu deneyimi sağlamak adına etkinlikler düzenledik" dedi.

DEMİRÇELİK: GÜZELLİĞİNİ ANLATABİLDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM

  Yapılan bu çalışmalara ek olarak geçtiğimiz yıl, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bulunan İl Özel İdare bünyesinde faaliyet gösteren İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezi ve Kulübü iş birliğiyle tıbbi aromatik bitki ekimi gerçekleştirdiklerini kaydeden Demirçelik, "Elde ettiğimiz ilk mahsulü açılışımıza katılan misafirlerimize ve yarışseverlere dağıttık. İlk yıl olması nedeniyle sınırlı sayıda bir verim elde edebildik ama amacımızın güzelliğini anlatabildiğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

DEMİRÇELİK:  TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN TANINMASI VE TARIMSAL FAALİYETLERİN ÖĞRENİLMESİNİ SAĞLAMAKTIR

  Öte yandan, bu bitkilerin ekimine Mayıs ayında devam edileceğini kaydeden Mehmet Demirçelik, "Projemizin bir amacı da piknik alanlarımıza gelen binlerce çocuğun bahçemizi ziyaret ederek döngüsel ekonomi bilincini geliştirmesi, ekolojik çevrenin korunması ve günümüzde gıda, kozmetik, boya, tekstil, ilaç, tarım gibi birçok alanda kullanılan tıbbi ve aromatik bitkilerin tanınması ve tarımsal faaliyetlerin öğrenilmesini sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2023, 14:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137