2019 Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, Din Görevlileri Arası Kur’an’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali Mardin’de yapıldı.

Merkez Artuklu İlçesi Şakir Nuhoğlu Camii’nde yapılan Bölge Finali’ne Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Malatya, Mardin ve Şanlıurfa il birincileri katıldı.

CABİR KARATAŞ BİRİNCİ OLDU

Kur’an-ı Kerim tilavetleri sonucunda Elazığ’ı temsilen yarışmaya katılan İzzetpaşa Camii Müezzin Kayyımı Hafız Cabir Karataş birinci oldu.

Hafız Cabir Karataş geçen yıl Diyarbakır’da yapılan Bölge Finali’nde de birincilik elde etmişti.

6 KİŞİLİK JÜRİ NOT VERDİ

Yarışmada jüri üyesi olarak Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ali Özgelen, Mardin Müftüsü İsmail Çiçek, Artuklu Müftüsü Mustafa Ali Işık, Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Omar Yakan, Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi Mesleki Dersler Öğretmeni Halil Cihat Çetinkaya ve Hafız Ali Fuat Erdem görev yaptı.

“BÖYLE BİR GÜZELLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLUYUZ”

Yarışmayla ilgili olarak açıklama yapan Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na ev sahipliği yaptıklarını ifade ederek, “Kendi illerinde Kur’an-ı Kerim-i güzel okuyup birinci olmuş kardeşlerimiz bugün buradalar. Böyle bir güzelliğe ev sahipliği yapmaktan mutluyuz” dedi.

ELAZIĞ’DAN CABİR KARATAŞ BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU

Birbirinden güzel okunan Kur’an-ı Kerim tilavetleri sonucunda Elazığ’dan Cabir Karataş birinci, Malatya’dan Mustafa Baş ikinci ve Şanlıurfa’dan Hasan Beyazkurt üçüncü oldu.

Yarışma sonucunda dereceye giren görevlilere ve tüm katılımcılara çeşitli hediyeler taktim edildi.

ARŞİV VİDEO