Elazığ İl Özel İdaresi Karla Mücadele Ekipleri, bir yandan yoğun kar yağışı dolayısıyla kapanan köy yollarında karla mücadele çalışması yaparken diğer yandan da gelen ihbarlara göre ekipler yönlendirildi, yolda mahsur kalan araçlar kurtarıldı.

Salı günü öğlen saatlerinden itibaren başlayan kar yağışının ardından kriz yönetim merkezinde hazır bekleyen ekipler oluşturulan eylem planı çerçevesinde hemen harekete geçtiler.

Elazığ İl Özel İdaresi gece saatlerinde köy yollarında mahsur kalan vatandaşların yardımına da koştu. Yoğun kar yağışı dolayısıyla araçları yolda kalan vatandaşların yardımına yetişerek yolları açan Elazığ İl Özel İdaresi Karla Mücadele Ekipleri bazı vatandaşları ise evlerine kadar bıraktı.

Acil sağlık hizmetinin ihtiyaç olduğu yerleşim yerlerine 112 Sağlık ekiplerinin ulaşması için öncü olarak yol açma çalışmaları gerçekleştiren Elazığ İl Özel İdaresi Karla Mücadele Ekipleri gerçekleştirdiği yol açma çalışması ile sağlık ekiplerinin hastalara rahatlıkla ulaşmasını sağladı.

Elazığ İl Özel İdaresi Karla Mücadele Ekiplerinin dünden bugüne kadar gelen ihbar ve yardım talebi doğrultusunda gerçekleştirdiği çalışmalardan bazıları:

*Alaattin Köyü Hazarbaba arasında kalan ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin neredeyse sıfıra düştüğü 112 acil paletli ambulansa ulaşılarak sağlık merkezine ulaşması sağlandı.

*112’den gelen ihbar doğrultusunda Baskil’de kendi aracıyla yolda kalan hastaya ekiplerin ulaşması sağlandı.

*Baskil Harabakayış Köyü’ne giden 112 acil aracına eşlik edildi, öncü araç olarak yolu açıldı.

*Merkez Şahinkaya Köyü Karpınar Küme Evleri’nde Covit şüphesi olan hastaya 112 acil aracının ulaşımı için yol açıldı.

* Hankendi Seli de bulunan Hayvan Hastanesi’nin yolu açıldı.

*Merkeze bağlı Alpagut, Uzuntarla, Muratçık Köylerinde hastalara ulaşmak üzere 112 acil ekiplerine öncü ekip olarak eşlik edildi.

*Sivrice Akbuğday Köyü’nde hastaya ulaşmak üzere giden ve yolda kalan 112 acil ekiplerine ulaşılarak, sağlık merkezine ulaşmalarına yardımcı olundu.

*Arıcak karayolunda kalan 112 acil ekiplerine greyder gönderilerek ulaşımları sağlandı.

*Harput Mahallesi Obuz Köyü yolunda mahsur kalan bir aile kurtarılarak, ikametlerine ulaşmasına yardımcı olundu.

*Arıcak Karakaş mevkiine 5 km mesafede sondaj yapan maden firmasının yolda mahsur kalan 4 çalışanına ulaşılarak ulaşımları sağlandı.

*Zırkı yolu girişinde mahsur kalan Keban Hidroelektrik Santrali personellerine ulaşılarak kurtarıldı.

*Yenikonak Yazıpınar arasında mahsur kalan 3 kamyona ulaşılarak yolları açıldı.

*Sarıçubuk Harmantepe arasında yumurta çiftliğine ulaşamayan yem kamyonunun, yem ulaşmaması hayvanlar için risk oluşturacağından dolayı, yolu açılarak çiftliğe ulaşması sağlandı.

*Keban Nimri yolunda ve Keban Sino mezrasında yolda kalan araçların kurtarıldı.

*Merkez Karaçavuş Köyü 300 civarında küçükbaşın olduğu çadıra ulaşmaları gereken vatandaşların ulaşımı sağlandı.

*Beyyurdu Mahallesinde bulunan Huzurevinin ekmek arabası; Uzuntarla köyü grup yolunda kayan Tır ile Poyraz merkezde yolda kalan yem tırına ulaşılarak kurtarıldı.

*Dedeyolu Köyü’ne (Yukarı Hoh) gidecek cenaze aracının rahat ulaşımı için mezarlık yolu açıldı.