Elazığ İl Protokolü Açıklamalarda Bulundu

Hain darbe girişiminin yıl dönümü olan 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü dolayısıyla Elazığ’da yapılan etkinliklerde Elazığ il protokolü açıklamalarda bulundu.

Elazığ İl Protokolü Açıklamalarda Bulundu

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dmönümünde Elazığ’da etkinlikler düzenlendi.

Düzenlenen etkinliklerde Elazığ İl protokolü açıklamalarda bulundular.

GÖKTAŞ: HAREKATA GEÇEN HAİNLER ERTESİ AKŞAM OLMADAN MİLLETİMİZ TARAFINDAN HÜSRAN UĞRATILDI

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinde bertaraf edilmiştir. Aziz milletimizin ve kahramana güvenlik güçlerimizin mermilere, tanklara ve hatta uçaklara göğsünü siper ederek FETÖ’cü hainlere karşı kazanmış oldukları bu zafer bundan sonra ülkemize karşı içeride ve dışarıda göz dikmiş olan hainlere bir ders niteliğindedir. 1071 yılından beri uğrunda sayısız şehit vermiş bu müstesna millet elbette bu toprakları bir avuç haine teslim etmeyecekti. Bu alçaklar milletimizin bu gecede ülkeyi sömürgeci güçlere peşkeş çekmek isteyen hainlere karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ve İstiklal Mücadelesinde verdikleri cevabın aynısını vereceklerini unutmuşlardır. Aziz milletimizin bu gece de Ömer Halisdemir’i bağrından çıkaracağını unutmuşlardı. Bu hainlere milletin haddini bildireceklerini ve hak ettiklerini vereceklerini unutmuşlardı. Bu asil milletin hakka, adalete, kardeşliğe, hürriyete ve demokrasiye olan inanç ve bağımlılığını unutmuşlardı. Ülkemizi teslim alacaklarını sanarak 15 Temmuz gecesi harekata geçen hainler ertesi akşam olmadan milletimiz tarafından hüsran uğratılmış ve darbecilere darbe yaparak mümtaz yerini almışlardır. Bu imallı millet bir avuç haine teslim olmadı. Vatanına, demokrasisine, ve aydınlık geleceğine sahip çıktı” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: MİLLETİMİZ MEYDANLARA İNEREK HAİN DARBE GİRİŞİMİNİ PÜSKÜRTEREK DESTAN YAZDI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Hainlere karşı 15 Temmuz gecesi canlarıyla, kanlarıyla destan yazan 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi şükranla anıyorum. Kahramanlıkla gazilik şerefine nail olan tüm gazilerimize sağlık, sıhhat diliyorum. Bundan 5 yıl önce 15 Temmuz gecesi millet olarak çok büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldık. O gecede milletimizin canını kast edecek şekilde milletimizin varlığını, birliğini bölme pahasına bayrağını, milletini, vatanını, yarınlarını satan hainler millete ait olan uçakları, tankları yine milletimize doğru yönelttiler. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu, milletimizin dik duruşu sayesinde milletimiz meydanlara inerek hain darbe girişimini püskürterek destan yazdı. Tarih cesaretle yazılır, tarh inançla yazılır, tarih aşkla yazılır. Tarihimiz boyunca kazanmış olduğumuz bütün zaferlerin ardında bu azim, bu kararlılık ve bu cesaret vardır. Bu cesaret ve azim sayesinde o gün cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydana inenler bayrağımıza dokundurtmayacağız dediler, milletimizi, vatanımızı böldürtmeyeceğiz dediler ve hain darbe girişimini engellediler. O gün tüm yurtta minarelerimizden yankılanan selalar aydınlığımız oldu. Bizler ne bu destanı ne de hainlerin yapmış olduğu o gün ki olayları unutmayacağız, unutturmayacağız” şeklinde konuştu.

YIRIK: FETULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle alanda toplanmış tüm kardeşlerime hoş geldiniz diyorum. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya yönelik gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin milletimizin eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle ber taraf edilişinin beşinci yılında bir taraftan memleketimizin 251 yiğit evladını bir gecede kaybetmenin hüznünü yaşarken diğer tarafta eşine az rastlanır şanlı bir zafere ait olmanın gururunu yaşıyoruz. Hüzün ve gururun aynı anda yaşandığı bu gecede aziz şehrimizin 9 evladı da kalplerinde iman ve milli ruh ile şehadet şerbetini içmiştir. İşte aziz şehitlerimiz bu memleketin kahraman evlatları bayrağı, vatanı, devleti ve milletiyle bu toprakların geçilemez olduğunu bir kez daha göstererek Türkiye geçilmez demiştir. Fatih Sultan Mehmet’in Alparslan’ın, Yavuz Sultan Selim’in, Ulubatlı Hasan’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve daha nicelerinin ruhlarının yok olduğunu mu zannediyorsunuz? Onların ruhları bu kahraman milletin bedeninde hala dip diridir. Aziz milletimiz FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bu hain darbe girişimine karşı tek yürek olup tıpkı Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi vatan ve bayrak aşkıyla sinelerine karşı koyarak adeta çelikten bir set oluşturmuş, ülkemizin birlik ve beraberliğine, geleceğine kast edenlere milli irade geçilmez denilmiştir. Türk milletinin yeniden dirilişinin ve şahlanışı olan 15 Temmuz gecesinde terör örgütü milletin tankını ve tüfeğini maalesef millete doğrultmuştur. Türk milleti; mücadelesiyle, kahramanlığıyla silahını ve cebri mutlak zihniyetin olmadığını bir kez daha kanıtlamıştır. 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhu ve Kuvayı milliye ruhunun vücut bulduğu bir ruh ile akamete uğramışalardır. Türkiye dünya mazlumlarına umut ışığı olmuştur. Vatan mevzu bahis olduğunda bu milletin hiç düşünmeden aynı safta birlik ve beraberlik içerisinde ne pahasına olursa olsun milletinden, bayrağından, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin geçilmez olduğunu göstermiştir. Bundan sonra da hain ve kalleş saldırıyı yapan Fetullahçı terör örgütüne karşı mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2021, 00:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137