Ramazan ayının ilk iftarını bugün Elazığ il protokolü ve vatandaşlar bir arada Ahmet Aytar Meydanındaki iftar çadırında gerçekleştirdi.

Bu Ramazanda Yoksulun Sofrasında Yer Alınacak

Konuşmalarına Ramazan ayının hayırla vesile olmasını diyerek başlayan Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Biz Ak Parti olarak sürekli bir aradayız ama bu tür sosyal belediyecilik hizmetleri anlamında da belediyelerimiz bu tür organizasyonları düzenliyorlar. Ben belediye başkanımızı ve ekibini de bu manada tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin çok yoğun olduğu bir iftar çadırındayız. Tabi ramazanlar biz Müslümanlar için çok büyük önem arz etmektedir. Biz bu ramazan ayında şatafatlı sofralardan uzak durmaya çaba göstereceğiz. Kendimiz böyle bir etkinlik düzenlemeyeceğiz katılmamaya gayret edeceğiz. Buna karşın vatandaşımızla kenar mahallelerde kimsenin uğramadığı ya da onların uğrayamadığı insanların o sofralarına ortak olmaya çalışacağız. Bu tür etkinlikleri yaparken basından uzak yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullanarak Ramazan ayının ve oruç ibadetinin faydalarını vurguladı.

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Yardımcısı İbrahim Şerbet, “Tüm Türkiye’nin ve İslam aleminin Ramazan ayını kutluyorum. Bugün burada belediyemizin organize ettiği iftar çadırının ap ayrı bir güzelliği var. Bizde bugün tüm vatandaşlarımıza halkımıza eşlik etmek için buradayız” ifadelerini kullandı.

Müslümanların Sıkıntılarının Son Bulacağı Bir Ramazan Ayı

Ak Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı, Müslümanların sıkıntıların son bulacağı bir Ramazan ayı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum ifadelerini kullanarak, “Bugün vatandaşlarımızla beraberiz ve ilk iftarımızı hemşerilerimizle geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Ben Ramazan ayının inşallah Müslümanlara birlik beraberlik ve kardeşliğe ortam oluşturacak bir ay olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” dedi ve Ramazan ayında meclis çalışmalarının olmadığı süre boyunca Elazığ’da olacağını bildirdi.

Huzurlu Bir Ramazan Ayı Temennisiyle

Ak Parti Milletvekili Tahir Öztürk, “ Cenab-ı Allah yapılan bütün hayırları oruçları kabul eylesin. Ramazan ayının huzurlu bir ay olmasını temenni ediyorum. Biliyorsunuz Müslüman ülkelerinde büyük manada terör olayları var ve ciddi manada Müslüman insanlar katlediliyor. Ben inanıyorum ki inşallah bu ayda bir ayda olsa bir barış ilan edilir. Tüm Müslüman kardeşlerimi ben şimdiden tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah inşallah bizleri bayramı idrak etmeye kavuştursun” dedi.

“Hemşerilerimizi Hayra Ortak Ediyoruz”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz iftarı il protokolü ve hemşerileriyle açtığını söyleyerek, “Ramazan ayına ulaşmak çok büyük bir mutluluk ve keyif. Buradaki coşkuyu da görmek çok çok güzeldi. İnşallah Ramazan boyunca burada asgari bin 500 kişinin üzerindeki hemşerilerimize Ramazan çadırımızda iftarımızı vereceğiz. Dört ayrı noktadan da dağıtarak dağıtımı da en iyi şekilde organize ediyoruz. Bu Ramazanda hemşerilerimiz, iş adamlarımız Ramazanın bereketine ortak olmak istediler. Bu akşamki yemeği hemşerilerimizden iş adamlarımızdan biri verdi. Yarın ki yemeği de yine başka bir iş adamımız verecek. Bu hayra ortak olmak isteyen hemşerilerimiz varsa, onlar karşılamak istedikleri kişi sayısı kadar destek verebiliyorlar, biz Elazığ Belediyesi olarak kalan sayıyı tamamlıyoruz. Bu şekilde de hemşerilerimizi hayra ortak ediyoruz” ifadelerini kullanarak Ramazan ayında Elazığ Belediyesinin yaptığı etkinliklerden bahsetti.

“Yanındaki Aç Olandan Sorumluluk Hisseder”

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun iftar çadırındaki tabloyu görünce Müslümanların samimiyetini hatırladıklarını dile getirerek, “Allah’a inançtan daha değerli hiç bir şey bu dünyada yok ben buna inanıyorum. İnanan insan zarar veremez. Sürekli bakar, fedakarlık eder, yanındaki aç olandan sorumluluk hisseder. Ona ikramda bulunur. Allah’a hamd olsun ki bugün burada ne kadar güzel bir araya gelmişiz” ifadelerini kullanarak güzel bir iftarın tadını çıkaracağız dedi.