Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman beraberindeki heyet ile birlikte 2022 yılının ilk dakikalarında vatandaşların güvenliği için görevi başında olan kahramanlarımızı ziyaret ettiler.

Vali Toraman ve beraberindekiler İlk olarak Hankendi Jandarma Yol Uygulama Noktası ziyaret ettiler.

Elazığ Valisi Ömer Toraman’a, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız ve Elazığ İl Emniyet Müdürü Celal Sel eşlik etti.

TORAMAN: EKİPLERİMİZ GÖREVLERİNİ YÜRÜTÜYOR

Ziyarette açıklamalarda bulunan Dr. Vali Toraman, “Bizler planlamamızı yapmıştık. Bunlar 7/24 devam eden hizmetler. Bunlar önemli günlerde arkadaşlarımız görevlerinin başında. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için vazifelerine devam ediyorlar. Bizler de arkadaşlarımızı ziyaret ederek uygulamaları görmek istedik hem de görev başındaki personelimizin yeni yılını kutlamak istedik. Elazığ emniyet ve asayiş açısından oldukça iyi bir vilayet. Bu konuda Elazığlı hemşehrilerimize müteşekkiriz. Öte yandan Türkiye’de önemli bir kavşak noktasında bulunuyor Elazığ. Özellikle şehirlerarası trafik yükümüz fazla. Bu yollarda da görevli trafik ekiplerimiz, Olis ekiplerimiz, Jandarma ekiplerimiz görevlerini yürüyor. Burada amaç vatandaşımıza rehberlik yapmak. Artık Elazığ depreme ilişkin yaralarını büyük ölçüde sarmış diyebiliriz. 2022 yılında artık Elazığ ve Elazığlılar olağan bir gündeme geçiş yaparak bütün Türkiye ile beraber ülkemizin geneliyle beraber yatırım için, üretim için, istihdamın artması için gayret gösterme noktasında yeni planlar, yeni projeler üzerinde odaklanmalı. Bu bizim için önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

İl protokolü Elazığ'da Hankendi Yolu'nda bulunan kontrol noktasında vatandaşlara ikramda bulundular, çalışan personel ile bir araya geldiler.

Daha sonra Öğretmenevi önü çorba ikramında bulunuldu.

ŞERİFOĞULLARI: 2021 YILI YEREL ANLAMDA ELAZIĞ BELEDİYESİ ANLAMINDA VERİMLİ BİR YIL OLDU

Öğretmenevi önünde açıklamalarda bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğluları, “Çorba ikramında bulunacağız. 2021 yılı geçen yıl olduğu gibi pandeminin gölgesi altında geçti, zor bir yıl oldu. Bununla birlikte aşılama oranlarının artmasıyla birlikte daha çok hayata tutulduk. 2021 yılındaki afetler üzüntümüzü daha da arttırdı. 2021 yılı yerel anlamda Elazığ Belediyesi anlamında verimli bir yıl oldu. Birçok projemizin açılışını yaptık. Özellikle Kent Köy hizmetinin vatandaşlarımıza sunulması, Balakgazi Cam Seyir Terasının açılması, mini terminalin açılması, yeni projelerimizin inşa çalışmaları başlaması, bitirilen projelerimizin, yeni yolların, yeni bulvarların açılmasıyla birlikte şehrimizin dönüşümünü sağladık. Sayın Valimin de ifade ettiği gibi; gücümüzü birleştirerek şehrimizin dönüşümüne hep birlikte katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

TORAMAN: ELAZIĞ’IN YENİ ÖĞRETMENEVİNE İHTİYACI VAR

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ise, “Biz burayı tekrar Fırat Üniversitesi’ne teknik olarak incelettik. Şu aşamada kullanılması uygun görülmüyor. Ciddi manada restorasyona ihtiyacı var. Bununla ilgili belediyemizin bir meydan projesi var. Burada yeni bir öğretmenevi ihtiyacı olduğu çok açık net. Elazığ’a yeni bir öğretmenevi yapılması için yeni çalışmalar, yer tespiti, arsa tespiti yapılmış durumda. Bununla ilgili bakanlığımızla irtibat halindeyiz. Yeni öğretmenevinin yapılacağı süre uzun olacak. O sürede Alternatif çözüm üzerinde çalışıyoruz. Elazığ’a yakışır geçici de olsa bir hayli mesafe kat ettik. Milli Eğitim Bakanlığı’mızdan kesin onay aldıktan sonra onu da kamu oyuyla paylaşacağız” diye ifade etti.

Vali Dr. Toraman ve beraberindekiler İtfaiye Müdürlüğü ziyareti gerçekleştiriliyor.

Toraman ve beraberindeki heyet son olarak Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ni ziyaret ederek yeni yılın ilk bebeğini ziyaret ettiler.