Elazığ'ın Evlilik Oranları Belli Oldu, Vatandaşlar Bu Oranları Değerlendirdi

Elazığ’ın evlilik oranları belli oldu. Açıklanan verilere göre Elazığ’da erkeklerin yüzde 34,30’u; kadınların ise yüzde 27,46’sı bekar. Veriler Elazığ’da erkeklerin daha geç, kadınların ise daha erken yaşlarda evlendiğini ortaya çıkardı. Elazığlı vatandaşlar da bu evlilik oranlarını değerlendirdi.

Elazığ'ın Evlilik Oranları Belli Oldu, Vatandaşlar Bu Oranları Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki evlilik yaşıyla ilgili açıklama yaparak “Çoğu 30’u aşkın evleniyor veya çoğu evde kalıyor. Böyle bir şey olur mu? Hiç evlenmeyenlerin sayısı da artıyor” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklaması gündemdeki yerini korurken, Elazığ’ın evlilik oranları da belli oldu. DrDataStats’ın verilerine göre Elazığ’da evlilik yaşı artmaya devam ediyor.

ELAZIĞ’DA EVLENME YAŞI ORTALAMASI; ERKEKLERDE 28,3 KADINLARDA 25,7

Verilere göre Elazığ’da erkeklerin evlilikteki yaş ortalamaları 28,33 olarak gerçekleşti. Bu oranla Elazığ Türkiye genelinde en geç evlenen 14. Şehir oldu. Kadınların evlilikteki yaş ortalaması erkeklere göre düşük olsa da Türkiye genelindeki sıralaması çok daha üstlerde. Elazığ’daki kadınların evlilikteki yaş ortalamaları 25,77 oldu. Bu yaş ortalamasıyla Türkiye genelinde en geç evlenen şehirler sıralamasında Elazığ 6. Sırada yer aldı.

ELAZIĞ’DA ERKEK VE KADIN NÜFUSUNUN KAÇI BEKAR

2018 yılının nüfus oranları göz önüne alındığında Elazığ’da hiç evlenmeyen kadın ve erkeklerin oranları da tespit edildi. Şehirde yaşayan 15 yaş ve üzeri kişilerin değerlendirmeye alındığı araştırmada; nüfusa oranlar erkeklerin yüzde 34,30’u; kadınların ise yüzde 27,46’sı bekar.

Elazığ’da çıkan bu sonuçlar evlenme oranlarında şehrin Türkiye ortalamalarının üzerinde olduğunu gösteriyor. Yani Elazığlı vatandaşlar ya hiç evlenmiyor, yada geç evleniyor.

ELAZIĞLI VATANDAŞLAR EVLİLİK ORANLARI HAKKINDA NE DEDİ?

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Bi bu kaldı
Bi bu kaldı - 4 yıl Önce

Her şey harika Bi bu kaldı para yok yetmiyor. Nasıl evlenek nasıl. Elin almanın ı beğenmeyiz. Adamlar üretiyor aç yok bizde ise reklam var başka hiç bişey yok

SIRADAKİ HABER

banner137