Ankara’da ağırlanan Elazığ’da görev yapan yazılı ve görsel basın mensupları Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar ve vakıf üyeleri ile bir araya geldi.

ÇAĞLAR: ELAZIĞ’IN İLERLEDİĞİNİ GÖRDÜKÇE İLERLEDİĞİNİ GÖRDÜKÇE BUNDAN MUTLU OLACAĞIZ

Başkan Çağlar, Elazığ basınının sorunları dile getirmede duyarlı davrandığının altını çizerek, “Bizim Elazığ gerek yazılı basın, gerekse görsel basında televizyonlarla dün olduğu gibi bugün de çok iyi ilişkilerimiz, münasebetlerimiz var. En azından Elazığ’ın sorunlarını dile getirmede bizim düşündüklerimizi Elazığ’a yansıtmada gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı öncelikle teşekkür ederim. Biz Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı olarak bir taraftan Harput senfonisiyle öbür taraftan Harput’un UNESCO süreciyle attığımız adımlar çok önemli marka olması nedeniyle bu şehir adına bir takım şeyleri dünyaya taktim etmek, Elazığ’ı dünyaya taşımak adına vermiş olduğumuz çabaları önemsiyoruz. Elazığ bunları hak ediyor. Elazığ belki daha büyük şeyleri de hak ediyor. İnşallah Elazığ’da her şeyin güzel olduğunu, güzel günlere doğru ilerlediğini gördükçe, kalkındığını gördükçe, ilerlediğini gördükçe bundan mutlu olacağımızı ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

YURTEN: HARPUT MERKEZ OLMUŞ BİR ŞEHİR STATÜSÜNDEYKEN BUGÜN ATIL KALMIŞ

Harput UNESCO sürecinin takipçileri olduğunu ifade eden Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Yurten, “Biz Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı olarak her şeyden önce Kültür ve Tanıtmaya önem veren bir vakıfız. Daha önce yapmış olduğumuz çalışmalar içerisinde Harput’un UNESCO sürecindeki çalışmalarına desteği biz başlatmış olduk vakıf olarak. Bu süreci de takip etmekteyiz. Harput’umuz tabi binlerce yıllık bir geçmişi var. Birçok medeniyete de başkentlik yapmış, öncülük etmiş, merkez olmuş bir şehir statüsündeyken bugün tabi ki atıl kalmış. Daha Elazığ’ın merkez olmasından dolayı eski canlılığını, eski hayatiyetini yitirmiş durumdadır. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte de belediye başkanlarımız olsun, milletvekillerimiz olsun, Elazığ’daki sivil toplum kuruluşları olsun ve başta da bizim Elazığ’ımıza kültür ve tanıtma konusunda öncülük eden vakfımız olmak üzere hep birlikte el birliğiyle sorunları tespit edip bu sorunların üzerine ivedilikle gitmek gerektiğine inanıyorum ben” şeklinde konuştu.

SUNGUROĞLU: HİZMET ETMEKTEN MUTLU OLUYORUZ

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Profesör Doktor Kadirhan Sunguroğlu, “Bizim sayın başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte mensubu olmaktan gerçekten gurur duyduğumuz Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı’mızın bu yıl 33. Yılını idrak ediyoruz. Biraz önceki sohbetimizde başkanımız vakıf çalışmalarımızı çok güzel sizlere de ifade etti. Bizim gurur duyduğumuz bir kuruluş. Başkentte Elazığ ve Elazığlıları temsil eden bir kuruluş. Binlerce öğrenciye burslar vermesiyle bugün o çocuklarımızı hakim, savcı, öğretmen, doktor, mühendis olarak hizmet ederken görmekten mutlu oluyoruz. Kültürümüzü yaşatma konusunda çok kötü çalışmalar yapılıyor. Onlarla da gurur duyuyoruz. Bunların da takipçisi olmak zorundayız. UNESCO Dünya Miras Listesine girme faaliyetlerimiz başta olmak üzere bunların bizzat takipçisi olmak zorundayız” diye ifade etti.

KENT: ELAZIĞ’I İKİ DEFA VURDU OLUMSUZLUKLAR

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Kent, “Elazığ’ın sorunlarını Ankara’ya taşıdınız, Ankara’da çözüm noktalarında da çalışmalar yaptınız. Mutluyuz. Fakat dünya pandemi kriziyle uğraşırken Elazığ aslında bir deprem sorunuyla karşılaştı. Dolayısıyla Elazığ’ı iki defa vurdu olumsuzluklar. İşsizlikten tutun da kültürel çalışmaların sekteye uğramasına kadar. Bütün bunların inşallah aşılacağı bir dünya bir zaman diliyorum. İnşallah bunlar geçtikten sonra Elazığ için vakıf olarak da çok çeşitli projelerimiz var. Onları da hayata geçiririz. Basın mensuplarına da teşekkür ediyoruz. İyi ki var Elazığ basını” ifadelerine yer verdi.