Elazığ Müftüsü Selami Aydın’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Elazığ Müftüsü Selami Aydın’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu günahlardan kurtuluş olan bir Ramazan Ayını daha geride bırakarak en büyük mutluluk ve sevinç günlerimizden biri olan Ramazan Bayramına kavuştuk.

13 Mayıs 2021 Perşembe  günü mübarek Ramazan Bayramıdır. Bizi bu mübarek güne ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd olsun. Bayram, hepimize ve bütün Müslümanlara kutlu ve mutlu olsun. Yüce Rabbimiz bu mübarek günümüzü güven, esenlik, barış ve huzura vesile kılsın.

Bayramlar; aynı inanç, aynı duygu ve aynı düşünceleri paylaşan insanların birlikte sevindiği müstesna günlerdir. Bayramlar Cenab-ı Hak’kın Müminlere manevi bir ziyafetidir. Bayramlar neşe, sevinç, sevme, sevilme ve sevindirme günleridir. Kardeşlik duygularının perçinleştiği, milli birlik ve beraberliğin pekiştiği, sevgi, saygı, şefkat ve merhamet duygularının coştuğu, dargınlıkların sona erdiği, asık suratların güldüğü ve katılaşmış kalplerin yumuşadığı müstesna günlerdir.

“YİNE BU GÜZELLİKLERİMİZİ HEP BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ”

 Ancak, bütün dünyayı adeta esaret altına alan salgın hastalık nedeniyle hayatımızda önemli bir yere sahip olan bu tür gün ve geceleri coşkulu bir şekilde kutlayamayacağız. İçinden geçtiğimiz bu salgın sürecinde, zor da olsa sabrederek evlerimizde kalacağız, yakın temastan kaçınarak sosyal mesafeye azami dikkat etmenin ve dinimiz İslam’ın bir kuralı olan hijyene riayet etmenin önemini siz değerli kardeşlerimize bir defa daha hatırlatıyorum. Belki de her bayram hem sevindiğimiz hem de sevindirdiğimiz ziyaretlerimizi de gerçekleştiremeyeceğiz. Kalabalık ortamlarda bulunamayacağız. Bu bayramda yapamayacağımız bu davranışları inşallah gelecek bayramlarda bulaşıcı hastalıklardan kurtulmuş olarak sağlıklı bir şekilde yine bu güzelliklerimizi hep birlikte yaşayacağız.

“BÜTÜN İSLAM BELDELERİNİN ÖZGÜRCE KUTLAYACAĞI GERÇEK BAYRAMLARA BİZLERİ KAVUŞTURSUN”

İnsanlığın en köklü mirasına şahitlik eden Kudüs, bir İslam yurdudur. Kudüs meselesi, sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanların ortak meselesidir. Dün olduğu gibi bugün de desteğimiz ve duamız, Filistinli kardeşlerimizin yanındadır. Yüce Rabbim, Ramazan bayramı hürmetine bütün mazlumlara, evlerinden ve yurtlarından çıkarılmış mağdurlara kurtuluş nasip eylesin. Ümmet bilincimizi ve iman kardeşliğimizi pekiştirmeyi bizlere lütfeylesin. Kudüs, Mescid-i Aksâ ve işgal altındaki bütün İslam beldelerinin özgürce kutlayacağı gerçek bayramlara bizleri kavuştursun.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, şehrimize, ülkemize ve Alem-i İslam’a hayırlar getirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137