STK Platformu’nun tarımsal üretimde yerli ve milli üretime destek verilmesi amacıyla başlattıkları “Elazığ nohut ekiyor” projesi kapsamında Harmantepe köyünde nohut ekimi gerçekleştirildi.

Tarım İl Müdürlüğü önderliğinde STK Platformu tarafından hazırlanan proje kapsamında nohut ekimine Kırmızı montlular gönüllüler hareketi Vefa Sosyal Destek  Grubu  da destek verdi.

YAŞAR: GENÇLERİMİZİ TEŞVİK ANLAMINDA ONLARLA BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ

Proje ile ilgili bilgi veren STK Platformu dönem sözcüsü  Servet Yaşar, “ Harman tepe köyünde nohut ekimi yapıyoruz. Nohut ekimlerinin bitiminde yani, toplamda şehrimize bin dönüm araziye nohut ekimi yapılacak. Bunların bitiminde elde edilen ürünlerle Engelli kardeşlerimizi, gençlerimizi teşvik anlamında onlarla birlikte hareket edeceğiz. Ve projenin bitiminde bir hedik festivali düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.

ARSLAN: DOĞAYI SEVMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Elazığ Çiftçiler ve Hayvan Yetiştiricileri  Derneği Başkanı Ergün Arslan, “Nohutun tarımsal üretimde yeri ve önemi büyüktür. Biz nohut ekiminde farkındalık oluşturmak için engelli öğrencilerimize, gençlerimize toplattıracağız ve böylelikle tarımı sevdirmiş olacağız, Doğayı sevmelerini sağlayacağız. Bu çerçevede nohut derildikten sonra da hedik festivali yapacağız. Bu çerçevede çalışmalarımızı yürüteceğiz” diye konuştu.

KARAHAN: YERLİ VE MİLLİ ÜRÜNLERİN DEVAMLILIĞI NOKTASINDA ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ

Tarım İl Müdürü Turan Karahan, “Özellikle bakliyat ürünü olarak öne çıkan, Kuru fasulye, nohut ve mercimek üretiminin fazlalaştırılması. Yerli ve milli ürünlerin devamlılığı noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Bugün de burada yaklaşık 200 dekarlık alanda bir ekim gerçekleştireceğiz. Elazığ İlinin totaline baktığımız zaman 15 bin dekar civarında bir nohut ekimi olacak. Bunun Elazığ ilimiz için farklı bir önemi de var. Ağın leblebisinin devamlılığını da hep birlikte oluşturmuş olacağız” diye ifade etti.