Elazığ Ortak Akıl Platformu Tartışmalarla İlgili Açıklama Yaptı

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanının ardından tartışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Elazığ Ortak Akıl Platformu tarafından konuyla ilgili açıklama yapılarak, “bu olayda bu kadar tozun kalkması, üç bürokratın görevden alınması, buna gerekçe olarak da “lakayıt konuşmalar” ifadesinin kullanılması, bizleri ve kamuoyunu tatmin etmemiştir” denildi.

Elazığ Ortak Akıl Platformu Tartışmalarla İlgili Açıklama Yaptı

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından 48 kamu personeli ilanının yayımlanmasının ardından süren tartışmalar devam ediyor.

2 müdürün ve son olarak da İl Özel İdaresi Genel Sekreteri’nin görevden alınmasının ardından yapılan açıklamalara bir yenisi daha eklendi.

Elazığ Ortak Akıl Platformu tarafından yapılan açıklamada gelinen süreç değerlendirildi ve yaşanılanlara tepki gösterildi.

 

İşte Elazığ Ortak Akıl Platformu adına Elazığ Ortak Akıl Platformu Dönem Sözcüsü Turan Yıldız tarafından yapılan o açıklama;

“İlimizde faaliyet göstermekte olan, milli ve manevi bir bakışa sahip Sivil Toplum Kuruluşları, meydana gelen toplumsal olay ve meseleleri yakından takip etmek, hukuka ve hakkaniyete aykırı idari ve siyasi işlem ya da eylemlere karşı direnç göstermek ve kamu yararının üstün tutulmasını sağlamak amacı ile Ortak Akıl Platformu adı altında bir araya gelmiştir.

Bu bağlamda, ilimizde birkaç gün önce başlayan “Elazığ İl Özel İdaresine Personel Alımı” tartışmaları ve bu konu ile bağlantılı olarak yapılan “görevden almalar” üzerine yine aynı konu hakkında asli görevleri yasama olan milletvekillerinin cüretkâr açıklamaları ile durum içinden çıkılmaz bir hâl almıştır.

Gelinen süreç ve yaşananlar bu açıklamanın yapılmasını zorunlu hale getirmiştir.

 

“BİZLERİ VE KAMUOYUNU TATMİN ETMEMİŞTİR”

Saygıdeğer Elazığlılar,

Bürokratlar atanır, bürokratlar görevden alınır, bu durum Devlet Yönetiminin doğasıdır. Ortak Akıl Platformu olarak, İl Özel İdaresinde yaşanan görevden alma ya da yerine yapılan atama ile ilgili tasarruf sahibi makamlara (ki bu makamlar Vali ve İçişleri Bakanı’dır) ve kararlarına saygılıyız.

Ancak, görevden alma ile ilgili bilgi kirliliğinin giderilmesini beklemek, talep etmek kamuoyu adına hakkımızdır.

İl Özel İdaresi bünyesine yapılacak 48 personel alımının, Noter huzurunda kura çekimi yöntemi ile yapılacağı ilan metninde belirtilmiş olmasına rağmen, adil ve şeffaf bir metot söz konusu iken; bu olayda bu kadar tozun kalkması, üç bürokratın görevden alınması, buna gerekçe olarak da “lakayıt konuşmalar” ifadesinin kullanılması, bizleri ve kamuoyunu tatmin etmemiştir.

 

“GÖZDAĞI YA DA AYAR VERME ŞEKİLDE ALGILANABİLİR”

Hiç gerek yokken iktidar mensubu iki milletvekilinin agresif açıklamalarda bulunması, takındıkları tehditkâr tavırlar ve duruşa anlam vermek mümkün değildir. İnsanları aklıselime ve sağduyuya davet etmesi gereken makamların kaosa sebep olması kafaları karıştırmıştır. Bu üslubun altında başka hesapların olabileceği düşüncesi bizleri ve kamuoyunu endişelendirmektedir.

Ayrıca kullanılan dil ve bu gereksiz agresif tutumun bir diğer yansıması da ilimizde görev yapan diğer bürokratlar üzerinde olacaktır. Bu davranış biçimi bürokratlara “gözdağı” ya da “ayar verme” şekilde algılanabilir. İlimizde görev yapan kurum müdürlerinin üzerinde siyasi baskı oluşturabilir. Neticesinde; kurumların verimli, etkin ve tarafsız çalışmasına doğrudan ve olumsuz etki edebilir.

 

“HERKESİN ŞAPKASINI ÖNÜNE KOYMA, ZAMANI GELMİŞTİR”

Bin yıllık Devlet Geleneğimiz, Devlet Baba’nın kuşatıcı ve kucaklayıcı kimliğini ön plana çıkarırken; son dönemlerde sık sık ayrıştırıcı ve kavgacı bir üslupla karşılaşmaktayız. Herkesin şapkasını önüne koyma, düşünme, kendini eleştirme ve empati yapma zamanı gelmiştir.

Ortak Akıl Platformu olarak bu konunun tüm muhataplarını şeffaf olmaya, aklıselime ve sağduyuya davet ediyoruz.

Ehliyet ve liyakatin en önemli olgularından biri olan “bürokratların devlete sadakatle bağlılığı” ilkesi 15 Temmuz’dan sonra çok daha fazla dikkat edilmesi gereken bir konu haline gelmiştir. Ortak Akıl Platformu olarak bu ilkeye aykırı davranan bürokratları kamuoyuna şikâyet edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

 

“HAK GASPLARININ ORTADAN KALKTIĞI…”

Son olarak şunu da vurgulamak gerekir ki; hukukun üstünlüğünün tesis edildiği, hak gasplarının ortadan kalktığı, hatalardan ders çıkarılarak adalet ve liyakat temelli bir anlayışın ilimize ve ülkemize hâkim olduğu bir sürece, en azından gelecek nesillerimizin mutluluğu için mecburuz dahası mahkumuz.

Elazığ Halkına derin saygı ve muhabbetle arz ederiz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mehmet
mehmet - 5 yıl Önce

ELAZIĞ da, bu kadar hakkın hukukun gasbedildiği bir dönem daha olmadı. ayrıca bu kadar beceriksiz ve yeteneksiz siyasetçi de görmemiştir galiba.

Harun
Harun - 5 yıl Önce

Son seçimde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri ayrılmıştı. Yani vekilleri beğenmiyorum ama Reis için oy veriyorum diyenlerin bir bahanesi kalmamıştı. Cumhurbaşkanını istediklerine Vekilliği de yine istediklerine verebilirlerdi. Mevcut 4 vekil seçildiğine göre Halk 2. dönem Balık ve Bulutu, 3 dönem için Demirbağı ve babası 3 dönem vekil olmuş ağarı bile bile göre isteyerek seçti. Yani vekili oylarıyla seçenler şikayette samimi değiller, çünkü daha öncede şikayet ettiklerini tekrar tekrar seçtiler. Vekilden şikayet eden önce kendine baksın

Selçuk
Selçuk @Harun - 5 yıl Önce

Harun bey halklar hak ettiği şekilde yönetilir.

Palu lu
Palu lu - 5 yıl Önce

Hademenin Başkan olduğu zamannnn

remzii
remzii - 5 yıl Önce

"Babam sağ olsun kontenjanı" ndan milletvekili olursa olacağı bu olur. Bu ve bunun gibi basiretsiz seçilmişlerden liyakatli atama beklemek gaflettir.

mehmet turan
mehmet turan - 5 yıl Önce

torpil yok dediler peki soruyorum sayın vekillerimize taşerona kadro dediniz kitlerde çalışanları kapsam dışı tuttunuz yıllarca çalışan kadro alamadı 1 yıllık işçi kadrosunu aldı birinizde çıkıp diyebildinizmi biz bu işi yapamadık adaletin dışına çıktık haksızlık yaptık bari bu erdemi gösterebilseydiniz

SIRADAKİ HABER

banner137