Elazığ’da her yıl büyük bir coşku ve vatandaşların yoğun katılımlarıyla düzenlenen Ramazan etkinlikleri, bu yıl dernek ve STK’ların önerileri ve katılımlarıyla daha da zengin bir içeriğe kavuşturulacak.

Elazığ Belediyesi’nden yapılan açıklamada bu yıl Ramazan ayında, Ramazan ayının ruhunu daha güçlü yansıtacak, bu manevi ayın toplumsal boyutunu daha da güçlendirecek organizasyonlar düzenleneceği belirtilerek, “Bu yıl Ramazan ayı süresince düzenleyeceğimiz etkinliklerde tasavvuf ve ilahi gruplarının yanında toplum olarak eksikliğini hissettiğimiz dini ve ahlaki konferans ve paneler, Kur’an ve sünnet merkezli açık oturumlar ve söyleşi yönü baskın olan kültürel programlarla daha da zenginleştirmek ve Ramazan ayının ruhunu daha güçlü hissettirmeyi ve toplumsal bağlarımızı daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda tüm dernek ve STK’larımızın görüş ve önerilerini bekliyoruz. Ayrıca Dernek ve STK’larımız tarafından düzenlenecek etkinliklere de mekan ve tanıtım konularında gerekli destek sağlanacaktır.” denildi.

Öte yandan her yıl Harput ve Kültür Park Amfi Tiyatroda düzenlenen Ramazan ayı etkinlikleri bu yıl hava koşulları nedeniyle Harput’ta olmayacak. Programlar, Kültür Park Amfi Tiyatro ve Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.