Sanayi sitelerinin il dışına taşınması ile ilgili İlk Müjdeyi Gümrük ve Ticaret Bakanı  Bülent Tüfenkçi 25 Mayıs’ta Elazığ’da vermişti.

Mecliste görüşülen ve 1 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yürürlüğe giren Üretim Reform Paketin içinde yer alan sanayi sitelerin taşınmasıyla ilgili süreç başladı.

Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform paketi içerisinde yer alan sanayi sitelerinin taşınmasıyla, küçük sanayi sitelerinde görev yapanların daha verimli ve geniş alanlarda üretim yapacaklarını söyledi.

Özlü, Üretim Reform Paketi ile finansal zorluğun aşıldığına değinerek, söz konusu paket ile taşınmak isteyen, taşınması ön görülen sanayi sitelerinin tüm altyapı, üstyapı ve arsa edinim maliyetleri de dahil olmak üzere bütün maliyetlerini kredilendireceklerini belirtti. 

Söz konusu sanayi sitelerinin taşınma işleminin gerçekleştirilmesi ile beraber, teknoloji alt yapı kullanımı, daha modern çalışma imkanlarının olacağını söyleyen Özlü,aralarında Elazığ’ın da bulunduğu ve ilk etapta taşınması ön görülen sanayi sitelerini de kamuoyu ile paylaştı.