Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Şehir hastaneleri hayalim olan projeler dizisiydi” dediği Elazığ Şehir Hastanesi tamamlanarak hizmete açılıyor…

Bölgenin en büyük hastanesi olan Elazığ Şehir Hastanesi 1 Ağustos Çarşamba günü itibariyle vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.

Elazığ ve Bölge için büyük öneme sahip olan Elazığ Şehir Hastanesi adeta 5 yıldızlı otel konforunda hastalarına hizmet verecek. Bu büyük yatırımı hizmete girmeden önce yerinde gezerek merak edilenleri öğrendik.

“HASTA KABULÜNE BAŞLIYORUZ”

Elazığ Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Korkmaz, televizyonumuza hastane hakkında bilgiler vererek, hastanenin 1 Ağustos Çarşamba günü saat 8 itibariyle hasta kabulüne başlayacağını söyledi. Kormaz, “Hastanemizi inşallah yarın açıyoruz. Yarın 8 itibari ile bu hastanede hasta kabulüne başlıyoruz. Polikliniklerimiz, acilimiz, ameliyathanemiz, diyaliz merkezi tamamı yarın burada açılıyor. Heyecanlanıyorduk hastanemizi açmak için nihayet yarın 1 Ağustos sabah 08:00 itibari ile hasta kabulüne başlayacağız. Hastalarımız iki kapıdan giriş yapacak 1 ana kapı bulunduğumuz bölgeden. Diğeri Çocuk ve Kadın Doğum kapısından giriş yapacak. Yarın saat 16:00 itibari ile de mevcut hastanelerimizden yatan hastalarımızı taşıyacağız. Onu geçinin geç saatlerine kadar taşımız olacağız. Tamamen taşınmış olacak” ifadelerini kullandı.

“KOORDİNASYON VE KRİZ MERKEZLERİMİZİ KURDUK”

Elazığ Şehir Hastanesi’ne mevcut hastanelerde yatan hastalar da taşınacak. Mevcut hastanelerdeki hastaların taşıma işleminin Çarşamba günü 16:00’dan sonra yapılacağını söyleyen Korkmaz “Bunun için sağ olsun valiliğimiz, belediyemiz ve emniyet müdürlüğümüz bize destek veriyor. Bütün koordinasyon sağlandı. Yarın saat 16:00 ‘da yatan hastalarımızı sorunsuz bir şekilde inşallah taşıyacağız. Ambulansta ’ki ekiplerimiz hepsi gerekli tedbirlerini aldı. Bu koordinasyon ve kriz merkezlerimizi kurduk. İnşallah sorunsuz gecenin geç saatlerine doğru taşıma işlemi tamamlayacağız.

ACİL HASTA KAÇ DAKİKADA ULAŞA BİLECEK?

“Hizmet verme noktasında eksik bir şey yok. Şuan hazırız hizmet tamamı ile verebileceğiz inşallah” diyen Doç. Dr. Korkmaz, acil bir hastanın Elazığ Şehir Hastanesi’ne kaç dakika da ulaşa bileceğini de açıkladı. Kormaz, “Biz taşınma sırasında da güzergâhımız belirledik. Yaklaşık hastanemize ana binamıza 4,5 km uzaklıktayız. İnternet verilerinde 9 dakika olarak görünüyor. Ama ambulans süremiz çok daha kısa bir sürede gelecek” dedi.

MEVCUT HASTANE BİNALARI NE OLACAK?

Kalan binaların ne olacağı konusunda Elazığlı vatandaşlara bilgi veren Başhekim Kormaz “Sağlık Müdürlüğümüz tedbirleri aldı. Kalan binalarımızın bir kısmı Ruh Sağlığı Hastanemize devredilecek. Onların yatak ihtiyaçları vardı. Onlar genişleyecek. Yine lepra servisimiz orada kalacak. Orada yatan hastalarımızın bahçeli bir ortamda kalması gerekiyor. Çocuk izleme merkezimiz orada kalacak. Ana binada ki mevcut biyo kimya laboratuvarımız halk sağlığı laboratuvarı olarak devam edecek. O binalar boş kalmayacak. Hastane hizmeti vermeyecek ama sağlık hizmeti vermeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

“OTOPARKLARIMIZ OLACAK”

Şehir hastanesi hakkında detaylı bilgi veren Doç. Dr. Korkmaz, “Şuan Şehir Hastanemizde 540 tekli yataklı odamız olacak. 169 da çiftli yatak odamız olacak. Bunun yanında 100 yatak yüksek güvenlikli adli psikiyatri, 50 yatak tutuklu adli psikiyatri yatağımız olacak.  62 ünite diş hastanemiz hizmete açılmış olacak. Biz buraya hastalarımızı beklerken yaklaşık bin 2 bin civarında otoparkımız olacak. 2 katlı bir otopark şeklinde. 870 civarında bir otopark ile hizmet verecek. 484 civarında bir açık otoparkımız olacak. 37 ameliyathanemiz olacak. Şuan eski binamız da 22 ameliyathane vardı. Burada 37 ameliyathane çıkacağız. Eski ameliyathanede olamayan 5 günlük ameliyathane de bunların içerisinde” dedi.

“GENİŞ BİR ORTAM DA DAHA KONFORLU BİR ŞEKİLDE HİZMET VERECEĞİZ”

Korkmaz, “227 Poliklinik ile hastalara daha konforlu hizmet vereceklerini söyleyerek “Hizmet çeşitliliğimiz artmadı ama yakın zaman da bu hizmetler açılacak. Bunun yanında hizmetler tamam. Personel ekipman olduğu zaman hemen hazır şekilde bekletiliyor. Genetik Merkezi gibi Organ Nakli gibi. Bu merkezleri bekletiyoruz. Yakın zaman da onları da bakanlığımızın desteği ile inşallah açacağız. Daha önce hastanelerimizde toplam 126 tane polikliniğimiz vardı. Burada 227 poliklinik ile aynı zaman da bir o kadar da burada destek odaları ile burada hastalarımıza daha geniş bir ortam da daha konforlu bir şekilde hizmet vereceğiz” diye aktardı.

KAÇ KİŞİ ÇALIŞACAK?

Elazığ Şehir Hastanesi’nde kaç çalışan olacak sorusunu da yanıtlayan Başhekim Korkmaz, “Hali hazırda ki 3 binamız da ki tüm doktorlarımız buraya gelecek. Yaklaşık 260 civarında uzman doktorumuz 40 civarında ise pratisyen hekimimiz mevcut. Toplam da 2bin 100 civarında sağlık çalışanımız var. Aynı zaman 600 civarında sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerimiz var. Aynı zaman da bu hastane için 19 kalem de Rönesans hizmet verecek bize. Bu hizmetlerini bize bildikleri rakama göre 1556 çalışan ile hizmet verecek. Bunlar hepsi yeni kadroya alındı. Bu da Rönesans Firmasının çatısı altında Elazığ halkımıza hizmet verecek. Rönesans çalışanları ile birlikte 4 bin 500 civarında bir çalışan ile halkımıza hizmet vereceğiz” dedi.

“HASTANEMİZ LÜKS OTEL KONFORUNDA”

Hastaneye Elaman alımlarının durduğunu vurgulayan Korkmaz “Rönesans firmasının bize bildirdiği bu 19 kalem de hizmette elamanlarını tamamladığı yönünde alımlar bildiğim kadarı ile durdu. Bu hastanemiz lüks otel konforunda hizmet verdiği gibi aynı zamanda bir AVM gibi de inşa edilmiş. Hastanemizde sağlık caddemiz var. Bu sağlık caddemizde birçok dükkân ve ticari alan olacak. Hastalarımızın burada ki tüm ihtiyaçlarını karşılaya bilecek ticari alan olacak. Lüks bir lokantamız var. Bunun yanında berber, kuaför her türlü hizmeti alabileceği imkânlar mevcut” şeklinde konuştu.

“ÇARŞAMBA GÜNÜ MEVCUT HASTANELERİMİZ HİZMET VERMEYECEK”

Son olarak Şehir Hastanesine hastaları beklediği söyleyen Şehir Hastanesi Başhekimi Hasan Korkmaz “ Eskiden otelcilik hizmetimiz zayıftı. Bizde sağlık çalışanları olarak bundan üzüntü duyuyorduk. Tıbbı hizmetlerimiz kaliteliydi. Ancak otelcilik hizmetimiz zayıftı. 3 binamız da toplam kapalı alanımız 98 bin kareydi. Bu şehir hastanemiz toplamda 358 bin metre kare genişliğe ulaştı. Bu genişlik konforumuzu oldukça arttırdı. Daha geniş alanda daha konforlu bir hizmet için hastalarımızı bekliyoruz. Temennimiz insanların hasta olmamaları. Ama hasta olurlarsa biz kendilerine yardımcı olacağız inşallah. Yarın mevcut hastanelerimiz hizmet vermeyecek Şehir Hastanelerimize hastalarımızı bekliyoruz” dedi.