Türkiye’nin 6. Şehir hastanesi olan Elazığ Şehir Hastanesi resmen hizmete başladı.

Elazığ Şehir Hastanesi; 1 Ağustos saat 8 itibariyle kapılarını açarak hastalarını ağırlamaya başladı.

4 bin personelin hizmet verdiği ve içerisinde bin 38 yatak, 227 poliklinik, 37 ameliyathane, 160 yoğun bakım, 28 tane diyaliz ünitesi, psikiyatri, kadın doğum ve çocuk hastanelerinin yer aldığı Elazığ Şehir Hastanesi’nde ilk gün büyük bir heyecan vardı…

PEKİ ELAZIĞ ŞEHİR HASTANESİ’NDE BİR GÜNDE NELER OLDU?

İL YÖNETİCİLERİ ZİYARET ETTİ

Elazığ Şehir Hastanesi’nin ilk gün ziyaretçileri arasında Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım vardı. Elazığ Valisi Kaldırım, Elazığ Şehir Hastanesi’ni ziyaret ederek hastane hakkında bilgiler aldı.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da Elazığ Şehir Hastanesini ziyaret etti.

Elazığ Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat da tüm gün Şehir Hastanesi’nde bulunarak çalışmalarını yerinde organize etti.

Rönesans Firmasının temsilcileri de Elazığ Şehir Hastanesi’nin ilk gününde hastanede hazır bulundu.

HASTALAR KAPIDA KARŞILANDI

Hastaneye giden Elazığlı vatandaşları hastane kapısının önünde görevli personeller karşıladı. Personeller hastalara gidecekleri polikliniklere kadar eşlik etti.

KAÇ HASTA TEDAVİ EDİLDİ?

Elazığ Şehir Hastanesi’ne ilk gün 2 bin 350 hasta giriş yaptı.

2 bin hasta poliklinikten giriş yaparak doktorlara tedavi oldu. 350 hasta ise acil servisten giriş yaparak tedavisini gerçekleştirdi.

KAÇ HASTA TAŞINDI?

Elazığ Şehir Hastanesi’nin yapılması ve diğer hastanelerin buraya taşınmasıyla birlikte eski hastanelerde yatan hastalar da şehir hastanesine taşındı. Saat 16 itibariyle başlayan nakil işlemleri ambulanslarla gerçekleştirildi. Bu kapsamda 130 hasta Elazığ Şehir Hastanesi’ne taşındı.

İLK AMELİYAT VE DOĞUM YAPILDI

Elazığ Şehir Hastanesi’nin ilk gününde tüm birimler olduğu gibi ameliyathaneler de hazırdı. Son teknoloji ile donatılan ameliyathanelerde ilk ameliyatlarda yapıldı. Bu kapsamda Elazığ Şehir Hastanesi’nin hizmete girdiği ilk günde 2 ameliyat yapıldı. İlk ameliyat varis ameliyatı oldu. Ayrıca Elazığ Şehir Hastanesi’nin ilk gününde bir de doğum gerçekleştirildi.

BİR GÜNDE KAÇ KİŞİ GİRİP ÇIKTI?

Bir günde Elazığ Şehir Hastanesi’ndeki insan sirkülasyonu da belli oldu. Elazığ Şehir Hastanesi’nin ilk gününde yaklaşık olarak 7 bin 500 insan sirkülasyonu oldu.