1 Ağustos tarihinden itibaren Elazığ ve bölgeye hizmet veren Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne geçtiğimiz günlerde Doç. Dr. Savaş Öztürk Başhekim olarak atanmıştı.

“ELİMİZDEN GELEN TÜM ÇABAYI GÖSTERECEĞİZ”

Hastanedeki son durumda ilgili bilgi veren Başhekim Öztürk, azim ve gayretle çalışacaklarının altını çizdi. Doç. Dr. Öztürk, “Elazığ Şehir Hastanemiz, Fethi Sekin Şehir Hastanemiz Elazığ halkımıza hizmet vermek üzere açılmış bir hastanemiz. Göreve layık görüldük ve görevin başına getirildik. İnşallah çalışanlarımızla beraber iyi niyet çerçevesinde azimli ve gayretli olarak çalışarak hastanemizi layıkıyla halkımıza hizmet eder pozisyona getirmek gibi bir hedefimiz var. Bunun için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Bu dönemde bu hastanemizin mevcut İmkanlarının tüm halkımıza iyi bir şekilde anlatılması içinde size büyük bir görev düşmekte. Bu konuda da sizlerden her zaman destek istiyoruz. İnşallah halkımızda bizim hastanemizin gerekli tüm altyapılarından ve teknik donanımından faydalanarak sağlık hizmetini almaya devam edecekler” dedi.

“YÜZDE 10 - 12 HASTA AZALMAMIZ MEVCUT”

Başhekim Doç. Dr. Savaş Öztürk, 2018 yılının Ağustos, Eylül ve Ekim aylarını 2017 yılının aynı aylarıyla kıyaslandığında yüzde 10, 12’lik bir hasta azalmasının olduğunu söyledi. Başhekim Öztürk, “Hastanemiz sizin de belirttiğiniz gibi 1 Ağustos 2018 tarihi itibariyle resmi hizmete başladı. Bu tarihten itibaren Ağustos, Eylül, Ekim aylarını kapsayan bir çalışma yaptığımızda geçen yılın aynı aylarına oranla hasta sayımızda çok ciddi bir düşme olmadı. Şehir Hastanesi açıldığından beri gün geçtikçe artan bir grafikte hizmetlerimize devam etmekteyiz. Toplam hasta sayısına baktığımızda geçen yılın aynı üç aylık dönemine kıyasladığımızda en fazla yüzde 10 yüzde 12 hasta azalmamız mevcut. Ki bu yeni taşınan hastaneler için normal olarak kabul edilebilecek bir değerdir ama gün geçtikçe hastalarımızın da bize karşı teveccühü artmakta. Verdiğimiz hizmet kalitesini de artırarak hasta sayımızı ve hasta memnuniyetimizi artırmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“AZALMAMIZ YÜZDE 12’Yİ GEÇMİYOR”

Hasta sayısını da açıklayan Başhekim Doç. Dr. Öztürk, “1 Ağustos ve daha sonrası için elimizde gerekli istatistiki veriler mevcut. Ağustos 2017’de 44 bin 200 hasta acil servislerimizden faydalanmış ama bu Ağustos 2018’de 38 bin gibi bir rakama ulaşmış. Yine poliklinik müracaatları olarak baktığımızda 2017 Eylül’de 103 bin poliklinik başvurumuz varken 2018 Eylül’de bu sayımız 97 binlere ulaşmış. Gerçekten de total sayılar elimizde. Verilere baktığımızda azalmamızın yüzde 12’leri geçmediğini görmekteyiz. Bunlar bizim için umut verici ve her geçen gün ve her geçen ay hasta sayılarımız gitgide artmakta. Hastalarımız tabiri yerindeyse bizlere alışmakta. Hastanemize ve binamıza alışmaktalar. Bu bizi gerçekten mutlu eden ve geleceğe karşı umutla bakmamızı sağlayan bir etken” dedi.

“YETERİ SAYIDA UZMAN HEKİMİMİZ VAR”

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk, “Eksik ana branş uzman hekim açığımız yok. Yeteri sayıda uzman hekimimiz var ama istediğimiz sayıda uzman hekim ihtiyaçlarımızın giderilmesi için Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Müdürlüğüyle görüşmelerimiz devam etmekte. Birkaç yan dal branşında eksikliğimiz mevcut. Bazı ana branşlarda da tayin dönemlerinden kaynaklanan hekim eksikliğimiz meydana geldi ama bu tamamen o branşların kapatıldığı gibi bir durum oluşmadı. Eksiklerimiz konusunda Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Müdürlüğümüz aracılığıyla gerekli girişimlerde bulunduk. İnşallah kısa zaman içerisinde halkımıza daha iyi hizmet verebilecek sayıda hekime kavuşmuş olacağız” ifade