Elazığ STK Platformu Demokrasi Meydanı'nda Açıklama Yaptı

Elazığ STK Platformu tarafından İzzetpaşa Camisi’nde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı. STK Platformu Dönem Sözcüsü Servet Yaşar Özdemir, “Elazığ'daki STK’lar olarak ordumuzun bu hain saldırının karşılığını geciktirmeden verdiğine ve misli ile vereceğine inanıyor ve bu olayı gerçekleştiren Suriye’deki rejim güçlerini, iş birlikçilerini şiddetle ve nefretle kınıyoruz" dedi.

Elazığ STK Platformu Demokrasi Meydanı'nda Açıklama Yaptı

İdlib’deki şehitlerimiz için İzzetpaşa Camisi’nde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanıldı.

Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Servet Yaşar Özdemir 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

ÖZDEMİR: TÜRKİYE BİR TARAFTAN MAZLUMA KOL KANAT GERMEYE ÇALIŞIYOR

Servet Yaşar Özdemir yaptığı açıklamada; “Suriye’nin Kuzeyi’nde sınırımıza yakın bir yerde bulunan İdlib kentinin silahtan arındırılması ve çatışmaların durdurulması amacıyla üzerinde uzlaşılan Soçi mutabakatı kapsamında istikrarı ve güvenliği sağlamak üzere bölgede bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerimize Rusya destekli Esad rejimi unsurlarının 27 Şubat gecesi Regaip Kandili’nde yaptığı hain saldırıda 33 askerimiz şehit olmuş, 36 askerimiz yaralanmıştır. Elazığ’daki sivil toplum kuruluşları olarak ordumuzun bu hain saldırının karşılığını geciktirmeden verdiğine ve misliyle vereceğine inanıyor ve bu olayı gerçekleştiren Suriye’deki rejim güçlerini ve onların işbirlikçilerini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Aziz milletimiz özellikle İdlib’te ve Suriye’de şu an halkı topraklarından arındırma politikası uygulanıyor. Oradaki mazlum insanlar hergün bombalarla öldürülüyor ve yurtlarından göçe zorlanıyorlar. Suriye’deki savaşın ilk yıllarından itibaren göç dalgasının doğrudan muhatabı olan şu an 4 milyondan fazla muhacire ev sahipliği yapan Türkiye’miz ise bir taraftan mazluma kol kanat germeye çalışıyor, bir taraftan da zalimlere karşı mücadelesini sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

ÖZDEMİR: BU DEVLETLERİN TEK KORKULARI İSE MAALESEF KENDİ ÜLKELERİNE GELEBİLECEK GÖÇMENLERDİR

Servet Yaşar Özdemir, “Hemen yanı başımızdaki ve yüzyıllarca atalarımızın hüküm sürdüğü bu topraklarda yaşanan bu olaylara karşı Türkiye olarak kayıtsız kalmamız asla mümkün değildir. Dünyanın özellikle batılı ülkelerin çoğunluğu ise kör ve sağırdırlar. Emperyalist dünya düzeninin kurucuları olan bu devletlerin tek korkuları ise maalesef kendi ülkelerine gelebilecek göçmenlerdir. Kıymetli dostlar; kendi içerimizde de vatanı uğruna her yerde ve her şartta canları pahasına mücadele eden ve şehit düşen kahraman askerlerimizi ima ederek ‘askerlerimize yazık oluyor, bir inat uğruna heba oluyorlar’ sözü türünden yaklaşımlarda bulunanları da aynı şekilde esefle kınıyoruz. Vatan, millet, devlet, bayrak kavramlarının bu necip milletimiz için ne kadar ehemmiyetli olduğunu kavrayamamış insanların halen aramızda yaşamalarını utançla seyrediyoruz. Ayrıca acı olan ve yüreğimizi yakan bu olayda bu süreçte gözlemlediğimiz önemli bir hususu yine kamuoyumuzla paylaşmak istiyoruz. Evet olayın gerçekleştiği ilk dakikalarda özellikle sosyal medyada haddinden fazla bilgi kirliliği yaşanmış ve yalan yanlış paylaşımlar yapılmıştır. Bu paylaşımlar içerisinde farklı yerlerde çekilen videolar, çekilmiş görüntüler, ses kayıtları ve bunlarla birlikte şehit ve yaralı sayılarının afaki ve yanlış rakamları yer almıştır” şeklinde konuştu.

ÖZDEMİR: TÜRKİYE’MİZİN BÜYÜK BİR DEVLET OLDUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ

Kamuoyunda infiale ve kaosa yol açıcı bu tür paylaşımlara emniyet verilmemesi ve itibar edilmemesi gerektiğini ve bu paylaşımları engellemenin büyük önem arz ettiğini belirtirken özellikle bu durumlarda sağ duyuyu elden bırakmamak ve devlet yekililerinin resmi açıklamalarını beklemek gerektiğini de umumen tüm halkımıza duyurmak istiyoruz. Bu bağlamda vatanı uğruna şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Elazığ sivil toplum kuruluşları olarak Türkiye’mizin geçmiş tarihinde dünyaya hükmünü geçirmiş büyük bir devlet olduğunun bilincindeyiz ve bu bağlamda da devletimizin ve şanlı ordumuzun sürekli yanındayız” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137