Elazığ Tekstil Sektöründe Önemli Yatırımcılarını Bekliyor

İstihdam sağlayan en büyük sektörlerden biri olan tekstil sektöründe Elazığ önümüzdeki günlerde önemli yatırımcılarını ağırlamaya hazırlanıyor. Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer İçmeli ve Platform 23 Başkanı Harun Altunbaş Kanal Fırat Televizyonunda canlı olarak yayınlanan "Son Baskı" programında, Elazığ’a önümüzdeki süreçte önemli tekstil yatırımcılarının geleceğini açıkladılar.

Elazığ Tekstil Sektöründe Önemli Yatırımcılarını Bekliyor

İşsizliğin çözümü noktasında en büyük sektörlerden biri olan tekstil sektöründe Elazığ hızla gelişmeye devam ediyor.

Büyük firmaların Elazığ’da yatırım yapmasıyla birlikte şuanda yüzlerce vatandaş Elazığ’daki tekstil fabrikaların da istihdam ediliyor. Yapımı devam eden Saka Tekstil Fabrikasının da tamamlanmasıyla birlikte Elazığ’da tekstil alanında binlerce kişi iş sahibi olabilecek.

Kısa sürede tekstilcilerin gözünün çevrildiği Elazığ önümüzdeki günlerde de yeni tekstil yatırımcılarını ağırlayacak.

İÇMELİ: HEDEFLERİ 500 İLE BİN 500 KİŞİ İSTİHDAM

Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer İçmeli, “Biz paramızı götürüp yatıracağız. Gidip Elazığ’a yatırım yapmak istiyoruz. Bizzat benim çok samimi olduğum kişiler önümüzdeki günlerde yatırım yapacaklar. Yapsınlar ondan sonra konuşuruz. Bu yatırımı yapacak arkadaşlarımız 500 ile bin 500 arasında ciddi rakamları düşünüyorlar yapacakları çalışmalarla. Tekstil üzerine. Yağmur tekstil. Ahmet ve Mehmet Aslantaş arkadaşlarımız. Yapma düşüncesi var. Şu anda İstanbul’da çalışıyorlar. Epeyi dir düşünüyorlar. Ahmet ve Mehmet Aslantaş kardeşlerimiz rahat olsunlar. İnşallah hedefleri 500 ile bin 500” ifadelerini kullandı.

ALTUNBAŞ: BEN TEKSTİLCİ OLDUĞUM İÇİN TEKSTİL SEKTÖRÜNDE İLGİLENDİM

Daha önceden Elazığ’a birçok tekstil firmasının gelmesini sağlayan Platform 23 Başkanı Harun Altunbaş, “Tekstil sektöründe Elazığlı iş adamları belki de Türkiye’nin üçüncü veya dördüncü sırasını teşkil ediyor. Ama bizim ilimiz bu sıralamaya baktığımız zaman belki de 15-20. Sıraya düşürüyor. Ben tekstilci olduğum için tekstil sektöründe ilgilendim, benim orada çevrem var” şeklinde konuştu.

ALTUNBAŞ: 3 BİN KİŞİ ÇALIŞTIRACAK

3 Bin kişiye istihdam sağlayacak Acar Tekstil’in Elazığ’da yatırım yapacağını belirten Platform 23 Başkanı Harun Altunbaş ayrıca, “Acar Tekstil var. 3 bin kişi çalıştıracak. Zeki Acar Bey. Şu anda o da kısa bir zamanda gelip burada faaliyetlerine devam edecek. Zeykent var. Zeytinburnu’nda tekstilciler Derneği. Mustafa Bey Başkanı. Zeykent’te Bir grup getirmeye çalışıyor şu anda. Bizim burada Platform 23’ün tek hedefi Elazığ ve sağ olsun biz hangi dostumuzla, hangi tanıdığımızla görüştüysek bizi kırmadı” dedi.

ALTUNBAŞ: İLERİDE ELEMAN BULMA YETERSİZLİĞİ OLACAK

Harun Altunbaş, “Tekstil Merkezi olacak mı? Bir zaman gelecek Allah nasip ederse gelecek zamanda görürsünüz; zaman gelecek Elazığ tekstilciyi kabul etmeyecek. Diyecek ki başka bir sektör gelsin, hizmet sektörü gelsin. Çünkü eleman bulma yetersizliği olacak. Ben tekstilciyim Rusya’ya satıyorum. Yarın Maraş’a gideceğim, bugün Malatya’ya gittim. Daha iyi fiyatlar nasıl kumaş alabilirim araştırmasını yapacağım. Ben Elazığlıyım. Neden ben Elazığ’ın tekstil fabrikalarından kumaş almayayım? Burada Milletvekillerimize mi görev düşüyor, Valimize mi görev düşüyor, Belediye Başkanımıza mı görev düşüyor, televizyonlara mı görev düşüyor? Kimse düşüyorsa lütfen bunların üstüne gitsinler, gitsinler ziyaret etsinler. ‘ne sıkıntın var, nasıl katkı sağlayabiliriz’ diye. İnanın hiçbir katkı sağlamasınlar açılan bir iş sahası eğer bir Vali, bir Milletvekili, bir Belediye Başkanı, iktidar partisinin il başkanı, ilçe başkanı, diğer partinin milletvekilleri, meclis üyeleri bir ziyaret etse, ‘sıkıntınız var mı yok mu’ dese o motivasyon ona yeter” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
elazığlı
elazığlı - 5 yıl Önce

reklamlarrrrrrrrrrrrrrrr boşbeleşler

SIRADAKİ HABER

banner137