Elazığ Ticaret Borsası, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u Ağırladı

Elazığ’a incelemelerde bulunmak üzere gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Elazığ Ticaret Borsası, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u Ağırladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ Ticaret Borsasını ziyaret etti.

Bakan Kurum'un Elazığ Ticaret Borsasına olan ziyaretine Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti MKYK Üyesi, Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, kurum müdürleri, ve STK temsilcileri eşlik etti.

DUMANDAĞ: ÇALIŞMALARIN YAPILMASI HUSUSUNDA DESTEKLERİNİZİ BEKLERİZ

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, yapılan değerlendirme toplantısında, “Hayvancılık sektöründe ve İlimizde kurulacak olan Elazığ Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları kapsamında yaşanan sıkıntılar ve bu sıkıntıların çözümüne yönelik çalışmaların yapılması hususunda desteklerinizi bekleriz. Şavaklılar diye tabir ettiğimiz küçükbaş hayvancılık ile uğraşan üreticilerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri mera kira fiyatlarının hem yüksek oluşu hem de ilden ile farklılık göstermesidir. Bu nedenle Küçükbaş hayvancılığın gelişimi için mera kira fiyatları düşürülerek her ilde standart hale getirilmelidir. Bu hususta Mera Kanunu’nun yeniden gözden geçirilerek bu sorunun çözümü sağlanmalıdır” dedi.

KURUM: BU KARARLARI ALMAK ÜZERE ŞEHRE GELDİK

Bakan Kurum, “Kararlı bir şekilde vatandaşa hizmet etme yolunda projeleri takip ettiklerini ifade eden  Bakan Kurum, “Bizde kararlı bir şekilde vatandaşımıza hizmet etme yolunda projelerimizi gece gündüz takip etmek ve Elazığ’ımızı bulunduğu noktadan daha yukarıya çekecek adımları atmak için çalışıyoruz. Bu Doğu Anadolu fay hattının 26 kilometre yakınında şehir merkezimiz.  Elazığ’ımızdaki kentsel dönüşümü, millet bahçelerini, hem Keban hem de Hazar Gölümüzde bırakılan atık suları bitirmek üzere bu kararları almak üzere şehre geldik” diye konuştu.

Daha sonra Başkan Dumandağ ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İle birlikte Elazığ Ticaret Borsası çevresindeki esnafları ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ Ticaret Borsası bünyesinde bulunan Yöresel Ürünler ve Peynir Çarşının canlanması için aynı zamanda sakarya caddesi, bakırcılar sokağı, Saray camii etrafındaki sokaklar yani Elazığ'ın eski çarşının tekrar canlanması için Çevre Ve Şehircilik Bakanlığının üzerinde düşen ne olursa yerine getirileceğini söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137