Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Müşterek Meslek Komite toplantısını gerçekleştirdi.

KARABULUT: GENEL SEKRETERİNİN İMZASI ADAYI BAĞLAR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Odanın Genel Sekreteri Mehmet Karabulut, meslek komitelerinin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, “Odalarda ehliyet, temsil ve imza yetkisi odanın temsilcisi, yönetim kurulu başkanıdır. Yönetim kurulu başkanı veya yönlendirici yönetim kurulu yardımcısı ve genel sekreterinin imzası adayı bağlar. Nisan ayı içerisinde gerçekleştirmiş olduğumuz seçimler sonrasında mevzuatımızda yer alan 4 tane kurulumuzun seçimini gerçekleştirdik” dedi.

SEÇGİN: 10 YILDIR AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİNE HİÇ DOKUNULMAMIŞTI

Daha sonra konuşan Proje ve Yatırımlar İzleme Koordinatörü Osman Seçgin, ise, “Yaklaşık 10 yıldır Avrupa Birliği projelerine hiç dokunulmamıştı. Son çarlerde biz tamamını takip ettik ve biraz önceki sunuda da gördüğünüz gibi bir tanesini online interaktif İş Sağlığı Güvenliği Risk Değerlendirme sistemini kurmak üzere Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde 180 bin 44 Euroluk bir proje ile Avrupa Birliği komisyonuna verdik” diye kaydetti.

ARSLAN: ANCAK ELÂZIĞ TİCARET SANAYİ ODASI ÖNCÜLÜK EDEBİLİR

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, ilin kalkınması için yaptıkları çalışmaları anlatırken, “İlimizin kalkınma ve gelişme sürecini ne sihirli bir değnek ne de dışarıdan gelen birilerinin iradesi ile çözebiliriz. Elâzığ uzun, kısa ve orta vadeli hedeflerini belirlemek ve belirlemiş olduğu hedeflere kararlılıkla yürümek zorundadır. Bunu da ancak Elâzığ Ticaret Sanayi Odası öncülük edebilir” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: EN AKTİF İL OLMAYI HEDEFLİYORUZ

Başkan Arslan, kooperatif ve şirket kurma yolunda yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “Kooperatifleşme konusunda bugün önemli mesafeler alınmıştır, şirket kurma sürecimiz ve izinler tamamlanmıştır. Bir yandan yöresel ürünlerin ekonomik değer haline getirilmesi, bir yandan tarım ve hayvancılığın teşvik edilmesi ve alt yapıların kurulması, diğer yandan süha yapılanması ile sanayileşme sürecinde yeni bir dönem başlatılması ve tüm bunlar yapılırken diğer yandan yatırımlar için vazgeçilmez olan Organize Sanayi Bölgeleri gibi altyapıların kurulması süreçlerini bütün hızıyla yürütmekteyiz. İş dünyasının en büyük sorunu olan nitelikli ara eleman sorununu çözmeye yönelik ortaya koyduğumuz irade ve kısa süredeki çalışmalarımız ülke genelinde ses getirmektedir. 81 ilde 81 meslek lisesi projesinde yine en aktif il olmayı hedefliyoruz”dedi.

YAŞAR: FAALİYETLERİN İÇİNDE OLMAK ZORUNDAYIZ

ETSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar ise konuşmasında, “Bizim Ticaret ve Sanayi Odası olarak tabi ki tüm üyelerimizin tamamını kapsayıcı faaliyetlerin içinde olmak zorundayız. Ama şu anda gündemimizde 2. Organize Sanayi Bölgesi ve Kovancılar Organize Sanayi Bölgesi oldukça büyük önem teşkil ediyor”ifadelerini kullandı.