Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2021 yılı ilk 7 ayına ait Oda birimleri bazında hizmet istatistikleri hazırlandı.

2020 yılının aynı dönemine göre başta yeni kayıtlar olmak üzere bir çok alanda kapasitenin arttığını belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, hedef odaklı hizmet üreten Elazığ TSO’nun Ülke genelinde dikkat çeken bir yapıya kavuştuğunu söyledi…

ARSLAN: HEDEF ODAKLI HİZMET ANLAYIŞIMIZDAN TAVİZ VERMİYORUZ

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın hedef odaklı bir yapıda hizmetlerini sürdürdüğünü belirterek, “01 Nisan 2018 tarihinde göreve başladığımız ilk aydan itibaren Odamızın 4 yıllık hizmet dönemini planladık. Bu planlama içerisinde hem Odamızın kurumsal kapasitesinin artırılması ve geliştirilmesi, hem üyelerimizin ticaretlerinin sürdürülebilir kılınması hem de şehrin bütüncül bir yaklaşım içerisinde kalkınma ve gelişmesine katkı sunulması yer almıştır. Bu hedefler için stratejik planlamamızı ve iş planlarımızı hazırladık. İlimizin kalkınma ve gelişmesinde esas olan ve ‘Kırmızı Kitap’ olarak özetlediğimiz tüm süreçleri kayıt altına aldık. 2018 yılı Nisan ayından itibaren tüm bu planlama ve hedefler adım adım ilerlemiştir. Deprem felaketi ve COVİD-19 sürecine rağmen yavaşlamış olsa da hiçbir hedeften uzaklaşılmamış ve vazgeçilmemiştir. Şeffaf, hesap verebilir ve yapılanların kayıt altına alındığı bir sistematik içerisinde çalışmalarımı devam ettiriyoruz. İşte bu kapsamda Odamızın hizmet birimlerinin de ölçülebilir hizmet istatistiklerinin oluşturulması, aylar ve yıllar itibarı ile kıyaslamalar yapılması aksayan alanlara müdahale edilmesi ve her an paylaşılabilir raporlama noktasında 2021 yılı Ocak ayı itibarı ile düzenli olarak aylık Oda Hizmet İstatistik Raporumuzu hem üyelerimizle hem de kamuoyuyla paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR VE HİZMETLER GERÇEKLEŞTİRDİK

Başkan Arslan, “Odamız hizmet birimlerinin bir çoğunda 2021 yılı Ocak ayı itibarı ile hedef odaklı performans ölçümü yaptığımız için bir önceki yılla kıyaslama imkanımızda söz konusu. Bu nedenle hizmet birimlerimizin hemen hepsinde yüzde 50’nin üzerinde bir kapasite artımı söz konusu. Birimlerimizin bu kapasite artımı üyelerimize ve şehrimize olumlu yönde yansımakta ve sonuçlarını görmekteyiz. TOBB Akreditasyon sistemi içerisinde 2018 yılına kadar C sınıfında olan Odamız 2019 yılı sonu itibarı ile yapılan denetimlerde B sınıfına yükselme başarısı göstermiştir. Şimdi hedefimiz A sınıfına yükselerek sunmuş olduğumuz bu hizmet kalitesini belgelemektir. Yılın ilk yarısı içerisinde kamuoyu ile de paylaştığımız 42 ana başlık altındaki 250 İyi Uygulama Örneğimiz ile bu hedefimize her gün biraz daha yaklaşıyoruz. Amacımız sadece bir belge almak değil aynı zamanda üyelerimize en iyi hizmeti sunarken şehrin de kalkınma ve gelişme sürecine hız katmaktır. 250 başlık altındaki tüm hizmet ve uygulamalar Odanın fiziki yapısından, personeline, birimlerinden, üyelerin temsiline, şehrin kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasından, lobicilik faaliyetlerine, temsil ve ilzamdan dış ticarete ve yatırımlara kadar çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Üye memnuniyetini esas alan bu dönemimizde ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınma ve gelişmesini merkeze alıp çok önemli çalışmalar ve hizmetler gerçekleştirdik. Bu çalışmalar kapsamında birimimizin performansını sürekli iyileştirdiğini memnuniyetle görmekteyiz. Bu düşüncelerle tüm Yönetim Organlarımıza, Profesyonellerimize, Akademik Danışmanlarımıza ve çok önemsediğimiz paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

ELAZIĞ TSO AYLAR İTİBARI İLE HİZMET İSTATİSTİKLERİ