Elazığ TSO, Kovancılar İş Dünyası İle Buluştu

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan başkanlığındaki Elazığ TSO Yönetim Kurulu, Meclis ve Meslek Komite Üyelerinden oluşan Elazığ TSO heyeti Kovancılar iş dünyası ile biraraya geldi. Son ekonomik gelişmeler ile gündemde olan konuların istişare edildiği program kapsamında Kovancılar ilçesinde faaliyetlerini sürdün Oda üyeleri de işyerlerinde ziyaret edildi.

Elazığ TSO, Kovancılar İş Dünyası İle Buluştu

Elazığ TSO heyetinin Kovancılar ilçesindeki programına STK temsilcileri ve Kovancılar iş dünyası yoğun ilgi gösterdi.

Elazığ TSO Yönetim Kurulu, Meclis ve Meslek Komite Üyeri ile birlikte MÜSİAD İl Başkanı Tekin Gürkan, Kovancılar Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Ahmet Özdoğan, Kovancılar İş Adamları Derneği (KİAD) Başkanı Hanifi Bekirgil ve iş adamlarının katılımıyla KİAD Dernek binasında yapılan toplantıya KİAD üyesi iş insanları yoğun ilgi gösterdi.

KİAD toplantı salonunda yapılan toplantıda Kovancılar ilçesinde faaliyetlerini sürdüren iş insanlarını dinleyen Başkan Arslan, 2021 tarihinde TOBB nezdinde yaptıkları girişimle Teşvik Yasasında bölge sınıflandırılmasının belirlenmesi ve baz alınan kriterlerin tespit komisyonunda yer almak istediklerini vurguladı.

ARSLAN: İLİMİZ MERKEZ VE İLÇELERİNİN TÜMÜNÜN TEŞVİK YASASINDA DAHİL EDİLMESİNİ HEP TALEP ETTİK

Başkan Arslan, “13 Mayıs 2022 tarihinde Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanmış ve Ülkemizden toplam 74 ilçenin bir alt bölge desteklerinden istifade etmesi sağlanmıştır. Bu kapsamda Ağın ilçemizde söz konusu destek kapsamına dahil edilmiştir. Ağın ilçemiz için elbette çok sevindirici bir gelişmedir. İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması olan ve kısaca İlçe SEGE-2022 sonuçları esas alınarak güncellenen ilçelerin gelişmişlik sıralaması sonucuna göre belirlenen bu 74 ilçe elbette doğru bir adımdır. Ancak, il ve ilçelerin SAGE raporunun oluşturulmasında baz alınan kriter ve ölçütlerin doğru tespit edilmemesi halinde çok sağlıklı sonuçlar maalesef elde edilmiyor. İlimiz ilçelerinin ekonomik gelir düzeyleri, üretimleri ve ticari potansiyellerini bu bölgelerde yaşayan insanlar çok daha ili biliyor. Bu nedenle biz TOBB nezdinde SAGE çalışmalarında yer almak istediğimizi resmi olarak bildirdik. Tek hedefimiz ilimiz merkez ve tüm ilçelerimizin Teşviklerde 6. Bölge desteklerinden istifade etmesidir. Hatta ilçelerde sektör, yatırım alt tutarı ve istihdam şartı gibi kısıtların da olmaması gerekiyor. Aksi takdirde 6. Bölge desteklerini iki katında dahi çıkarmış olsanız yine de istenilen yatırım hamlesi maalesef olmuyor. Bu hususla ilgili olarak girişimlerimizi devam ettireceğiz” dedi.

ARSLAN: ÜYENİN VE İLİN MENFAATİ HEP ÖNCELİĞİMİZ OLDU

Başkan Arslan konuşmasında hizmet dönemleri içerisinde kayıt altına alınan 167 Üye talebinin ilgili kurumlar nezdinde çözüme kavuşturulması için çok yoğun bir gayret gösterildiğini belirterek, “Sektörler bazında ve Üye sorun ve talepleri hizmet dönemimizin esasını teşkil etmiştir. Sizlerden gelen her bir talep mutlak suretle ilgili kurumlara taşınmış ve kayıt altına alınmıştır. En son olarak burada bulunan birçok üyemizin özellikle kamu taahhüt sektöründe yaşamış olduğu sorunların çözümü ve beklentilerinin karşılanması hususunda TOBB nezdinde çok önemli girişimlerimiz oldu. Sayın Genel Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu Odamızın bu talebini en üst makamlara kadar taşıyarak sosyal medya paylaşımları ile duyurdu. Netice itibarı ile Mayıs ayın içerisinde yayımlanan kararname ile taahhüt sektörümüzün ki bunun içerisinde hizmetler sektörü de yer almıştır tüm sorunlar çok büyük ölçüde çözüme kavuşmuştur. Ben Başkan Sayın Genel Başkanımız olmak üzere bu talebimize kayıtsız kalmayan Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız ve emeği geçen herkese iş dünyamız adına şükranlarımı sunuyorum” değerlendirmesinde bulundu.

ARSLAN: MADEN SAHASIYLA İLGİLİ SÜREÇLERİN TAKİPÇİSİYİZ

KİAD toplantı salonunda bir üyenin Maden ilçesindeki polimetal maden sahası ihale sürecinin hangi aşamada olduğu ve Elazığ TSO’nun konuyu nasıl değerlendirdiği hususundaki sorusuna cevap veren Başkan Arslan, “Bildiğiniz gibi sürecin ta en başından beri yakın takipçisiyiz. İlimiz topraklarında bulunan bu zenginliğin ilimizin müreffeh geleceğine kanalize edilmesi hep önceliğimiz oldu. Bu doğrultuda öncelikle ihalede tespit ettiğimiz eksiklikleri çok şeffaf bir şekilde tüm kamuoyu ile paylaştık. Hem kamunun, hem devletimizin hem ilimizin zararını önleme adına çok boyutlu bir mücadeleyi sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi partilerimiz, iş dünyamız ve medyamızın tam desteği ile sürdürdük. Netice itibarı ile ilk ihaledeki bazı maddeler bu yoğun girişimler neticesinde kısmen düzeltildi. Ancak bir maden sahası ihalesinde oluşması gereken şartlar maalesef ihaleye konmadığı gibi rekabet avantajları da sağlanmadı. Bu durum hem istihdam hem de katma değer anlamında ilimiz için olumlu bir gelişme olarak görülmediği için yeniden mahkeme süreci başlattık ve 21 Nisan tarihindeki ihaleye kendimizle çelişmemek ve ihaleyi meşrulaştırmama adına katılım sağlamadık. Sonuç olarak ilgili mahkeme malumunuz olduğu üzere ihaleyi bir kez daha iptal etti ve konuyla ilgili haklılığımız bir kez daha tescillendi. Hem Kovancılar hem de ilimiz genelinden maden sahasının işletilmesiyle ilgili altyapısını tüm yasal boyutları ile oturtmaya çalıştığımız Elazığ Girişim Grubuna çok yoğun bir talep oldu. Elazığ iş dünyası ve halkı bu zenginliğin bu şehirde kalması hususunda kararlılığını gösterdi. Oda olarak biz yaklaşık 4 ay verilen bu mücadele ve oluşan kanaatin gereği olarak sürecin en başında olduğu gibi şimdi de en yakın şekilde takipçisiyiz. Odamızın 1884 tarihinden günümüze toplum içinde oluşturmuş olduğu güven ve misyonu gereğince tarihe not düşme adına bu dönemin yöneticileri olarak tarihi bir sorumlulukla bu konuyu en hassas bir şekilde takip etmekteyiz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın hiçbir üyemizin menfaatini gözardı etmeden kurumsal sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

BEKİRGİL: ELAZIĞ TSO İŞ DÜNYASI VE İLİMİZ İÇİN ÖNEMLİ İŞLER YAPIYOR

KİAD Başkanı Hanifi Bekirgil’de toplantıda yaptığı değerlendirmede, “Sayın Başkanımız Asilhan Bey ve Yönetim Kurulu KİAD olarak bugüne kadar yaptığımız hiçbir çağrıya ve talebe duyarsız kalmamıştır. Dünya ve dolayısı ile Ülkemiz pandemi sürecinde çok zor bir dönemden geçmektedir. Bu süreç dünyanın en büyük ekonomilerini bile olumsuz etkilemeye devam ediyor. Global dünyanın bir parçası olan Ülkemizin bu süreçten etkilenmemesi elbette mümkün değil. Çok önemli tedbirler ve imkanlar ölçüsünde destekler sağlanıyor. İş dünyasının beklentileri konusunda Elazığ TSO çok önemli girişimlerde bulundu ve Sayın Başkan hiçbir zaman iş dünyasına duyarsız kalmadı. Bunu deprem sürecinde de gördük. Pandemi sürecinde de maden sahası konusunda da. Kendilerine bu mücadeleyi verdikleri için iş dünyası adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Oda tarafından yürütülen ve KİAD olarak her zaman bir parçası olarak yer aldığımız OSB’ler ve diğer tüm projeler umuyoruz ki önümüzdeki süreç içerisinde hem bölgemizin hem de ilimizin ekonomik kalkınmışlığına çok değer katacaktır. Ben bu vesile ile bugün yapılan bu toplantının hayırlı olmasını diliyor, Elazığ TSO Başkanımız şahsında tüm iş insanlarımıza gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum” dedi.

KİAD toplantısı sonrası Elazığ TSO heyeti Asilhan Arslan başkanlığında Kovancılar ilçesinde faaliyetini sürdüren Elazığ TSO Üyesi işletmeleri ziyaret ettiler. Elazığ TSO Heyeti yeni açılan işletmelere hayırlı olsun ziyareti yaparken mevcut durum, sorunlar ve Elazığ TSO’dan beklentilerin neler olduğu hususlarında da istişarelerde bulundular.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137