Elazığ Türkiye Yedincisi Oldu

Sağlıkta Kalite Standartları kapsamında Elazığ’da sunulan sağlık hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan genel değerlendirmesinde Elazığ, Türkiye’de 7’nci sırada yer alarak önemli bir başarıya daha imza attı.

Elazığ Türkiye Yedincisi Oldu

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Verimlilik, Kalite ve Akreditasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Ekim 2018 tarihinde yayınlanan 2017 Yılı Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Sonuç Raporuna göre Elazığ, Sağlık Kalite Standartları değerlendirmelerinde Üniversite, Özel ve Kamu Hastaneleri olarak Türkiye genelinde başarılı olan ilk 10 il arasında yer alarak, önemli bir başarı elde etti.

“ELAZIĞ 91.62 PUAN ALDI”

Hasta ve çalışan güvenliği ile hasta ve çalışan memnuniyeti başta olmak üzere yapılan değerlendirme ve ilimizin yer aldığı sıralama hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit Polat yaptığı açıklama da “Bilindiği üzere illerde üniversite, özel ve kamu hastaneleri ve sağlık tesisleri tarafından verilen sağlık hizmetleri yıllık dönemler halinde Sağlık Bakanlığı tarafından değerlendirilmekte ve sonuç raporları bir sonraki yılın sonuna doğru yayınlanmaktadır. Bu kapsamda yapılan 2017 yılı değerlendirmeleri sonuç raporları Ekim ayı itibari ile açıklanarak, illere gönderilmiştir. Elazığ kaliteli sağlık hizmeti sunumunda 100 üzerinden 91.62 puanla Türkiye de ilk 10 arasında yer alarak 7’nci olmuştur. Bu önemli bir başarıdır. Bulunduğumuz konum memnuniyet verici olmakla beraber halkımız da bunu fazlasıyla hak etmektedir” şeklinde ifade etti.

“ELAZIĞ BÖLGE MERKEZİ KONUMUNDADIR”

Elazığ’ın sağlık alanında bölgeye hizmet verdiğini belirten Doç. Dr. Polat “İlimiz Bingöl, Tunceli ve Muş başta olmak çevre illere sağlık hizmeti sunan bölge merkezi konumundadır. İlimizde yapımı tamamlanarak 2018 yılında Türkiye’nin 6’ncı Şehir Hastanesi olarak hizmete açılan Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi bu konumumuzu ve sorumluluğumuzu teyit etmektedir. Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü olarak bizlerde bu bilinçle sağlık planlamamızı yapmaktayız ve bu sorumlulukla halkımıza ve bölgemize hizmet verme gayretindeyiz. Sağlık hizmetleri dönemsel olarak değerlendirilse de kamuda hizmetin sürekliliği esastır. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlıkta Verimlilik Kalite ve Akreditasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirmenin başında hasta ve çalışan memnuniyeti ile hasta ve çalışan güvenliği gelmektedir. Bu temel kriterler çerçevesinde ilk 10 arasında yer almak önemli bir başarıdır. Bu konuda üniversite, özel ve kamu olmak üzere ilimize bu başarıyı kazandıran tüm sağlık çalışanlarımıza kalite birimlerimize teşekkür ederim” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137