Elazığ Ülkü Ocakları Başkanı Reha Talha Aygen ve yönetimi, Muharrem ayının sembolü, birliktelik, bolluk ve paylaşımın sembolü olan aşureyi vatandaşlara dağıttı.

Şehir merkezine kurulan stantta aşure ikramı ile birlikte Süleymaniye Camisi İmam Hatibi ve Türk Diyanet Vakıf Sen Elazığ Şube Başkanı Ahmet Öksüztepe dualar etti.

AYGEN: AŞURE GÜNÜMÜZ MÜBAREK, DUALARIMIZ KABUL OLSUN

Ülkü Ocakları İl Başkanı Reha Talha Aygen, “Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Aşura gününün ise Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenab-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Peygamberimiz bir hadisinde; “Her kim aşure gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa, Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder.” buyurarak, bizleri Aşure gününde ve bu ayda –ailemizin rızkını zora sokmayacak şekilde- bol bol ikramda bulunmaya teşvik etmiştir. “Muharrem” hürmet edilen anlamındadır. Bu ay, Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından Allah’ın ayı diye nitelendirilmiştir. Bu niteleme Muharrem ayının faziletine, ilahî feyz ve bereketinin bolluğuna işarettir. Toplumların hayatım canlı tutan özel zamanlar vardır. Bunlar tarihi süreç içerisinde dayanağı ve kökeni ne olursa olsun, toplumların geleneksel hayatına öylesine yerleşmişlerdir ki, söküp atmak imkansızdır. Bu gün Hz. Âdem’in tövbesinin kabul edildiği, Hz. Yûnus’un balığın karnından çıkarıldığı, Hz. Mûsâ ve Îsâ’nın doğduğu, Hz. Süleyman’a mülkün verildiği, Hz. Dâvûd’un tövbesinin kabul edildiği, Hz. Peygamber’in geçmiş ve gelecek bütün günahlarının affedileceğine dair kendisine Allah tarafından teminat verildiği ve Mekke’den Medine’ye hicret ettiği gün olarak tavsif edilir. Aşure günümüz mübarek, dualarımız kabul olsun. Kerbela'da şehadete yürüyen Hz. Hüseyin'e ve Ehl-i Beyt'e selam olsun” ifadelerini kullandı.