Elazığ Ürünleri, Zeytinburnu’nda Sergilendi

İstanbul Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen yöresel günler etkinliğinde Elazığ Tüm İşadamları Derneği tarafından açılan Elazığ standı büyük ilgi gördü.

Elazığ Ürünleri, Zeytinburnu’nda Sergilendi

Elazığ’ın orciği, pestili, dutu, leblebisi, bademi, bu kez İstanbul Zeytinburnu’nda görücüye çıktı.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Yöresel günler programına Elazığ standı damga vurdu.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen ve 9 gün sürecek olan yöresel günler etkinliğinde Zeytinburnu Elazığ Tüm İşadamları Derneği katkı sunarak, Elazığ’ın yöresel ürünlerini açtığı stantla vatandaşlara ulaştırdı.

GÜLER: 9 GÜN BURASI TIKLIM TIKLIM DOLACAK

İstanbul Elazığ Tüm İşadamları Dernek Başkanı Nazir Güler, “Güzel bir etkinlik oluyor. Fakat bu etkinlik artık bize yetmiyor. 9 gün. 9 günün 3 günü hazırlıkla geçiyor geri kalan günler yetmiyor. Getirdiğimiz yöresel ürünler elimizde kalıyor. Değmiyor ama Ömer başkanla toplantıda konuştuğumuzda ramazanda bunu değerlendireceğiz dedi. İnşallah önümüzdeki, tam değil ama bunu ramazan ayı boyunca sürdürmeyi düşünüyoruz. Biliyorsunuz Zeytinburnu 15 Temmuz meydanı muhteşem. Bugün ilk gün olduğu için böyle. Ama yarın öbür gün 9 gün burası tıklım tıklım dolacak” dedi.

DÖNDÜ: BİZ BUGÜN BURADA ELAZIĞ’I TANITIYORUZ

ELFED Genel Başkan Yardımcısı Bekir Döndü, “Biz bugün burada Elazığ’ı tanıtıyoruz. Şu anda arkamızdaki masada 13-14 tane dernek başkanımız var. Bu nedir? Birlikteliktir. Bu birliktelik olduğu sürece Elazığ çok iyi yerlere gelecektir” diye kaydetti.

SAVRAN: BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR GURURDUR, BÜYÜK BİR ŞEREFTİR

İstanbul Elazığlılar Dayanışma Derneği Başkanı Bekir Savran, “Elazığ Derneği olarak bugün 15 Temmuz günü yaşanan bir olay var. Bizde bugün bir Elazığlı olarak, bir Baskilli olarak, bir iş adamı olarak 15 Temmuz meydanında olmamız bizim için büyük bir gururdur, büyük bir şereftir” ifadelerine yer verdi.

Yöresel Günlerin Elazığ standında klarnet eşliğinde misafirlere mahalli müzikte ziyafeti de sunuldu.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Yöresel Günler etkinliğinde Elazığlı sanatçı Mehmet Demirbağ, Elazığ türküleri seslendirdi.

KAYA: EMİN ADIMLARLA GELECEĞE YÜRÜYECEĞİZ

Yöresel günler etkinliğine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’da, “Bugün burada Doğu Anadolu günleri yaşanıyor. Bende Ağrılı bir annenin evladıyım. Sizlerin buradaki Doğu Anadolulu kardeşlerimin hemşehrisiyim. Eşimde Hakkari asıllı, ailesi Van’da yaşıyor. Biz 81 milyon kardeşiz. Bu yöresel günlerde de aslında kardeşliğimizi en güzel şekilde hissettiğimiz günler olduğuna inanıyorum ben. Zeytinburnu Belediyemize teşekkür ediyorum. 9 gün boyunca Zeytinburnu’nun tüm zenginlikleri burada, hep bir arada olacaklar. Biz Türk’ü ile Laz’ı ile Çerkez’i ile beraberiz. 81 milyon kardeşiz ve inşallah kardeşliğimizi büyüterek emin adımlarla geleceğe yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137