Elazığ Valiliği Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleriyle İlgili Duyuru Yaptı

Elazığ Valiliği 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri ile alakalı basın duyurusu yayımladı.

Elazığ Valiliği Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleriyle İlgili Duyuru Yaptı

Basın duyurusunda 14 Mayıs seçimlerinde yurtiçi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıkların belirlenme işlemi ve seçim güvenlik planları yer aldı.

Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

1- Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı Seçiminin yenilenmesine dair Karar, Resmi Gazete'nin 10.03.2023 Tarihli ve 32128 Mükerrer Sayılı nüshasında yayımlanmıştır.

2- Seçim takvimine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'nun 13.03.2023 Tarihli ve 2023/99 Sayılı Kararı, Resmi Gazete'nin 14.03.2023 Tarihli ve 32132 Sayılı nüshasında yayımlanmıştır.

3- İl/İlçe Seçim Kurulları tarafından sandık bölgeleri ve sandık sayıları Yüksek Seçim Kurulu'na bildirilmiş olup, YSK Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü tarafından yurtiçi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıkların belirlenmesi işlemi (sandık ataması) yapılmıştır.

4-18.04.2023 tarihinde Valimiz Dr. Ömer Toraman Başkanlığında, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve GAMER Müdürünün katılımıyla, Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Bu çerçevede, sandık bölgelerinde oy verme işlemlerinin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesi için 690 sandık çevresi ve 1637 sandıkta Emniyet Sorumluluk Sahasında 2.000 personel, 350 araç, Jandarma Sorumluluk Sahasında 4.058 personel, 358 araç olmak üzere toplamda 6.058 personel ve 708 araç görevlendirilmesi yapılmıştır.

5- Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları ve İçişleri Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda kolluk kuvvetleri tarafından oy verme günü öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılacak çalışmalar ve alınacak tedbirlere ilişkin önceki seçimlerde meydana gelen olaylar göz önünde bulundurularak risk analizlerinin yapılması, personelin sorumlulukları ve görev alanları belirtilmek suretiyle hazırlanan Seçim Güvenlik Planları Valiliğimizce onaylanmıştır.

6- Bundan önceki seçimlerde olduğu gibi 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde de seçim güvenliğine ilişkin her türlü tedbir alınmıştır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137