Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanlığınca organize edilen Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın da sponsor olduğu Geleneksel Salçalı Köfte Festivali’nin bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında 30 Eylül tarihinde Sanatçı İrem Derici, 1 Ekim tarihinde Mithat Beli ve Kadir Uçan, 2 Ekim tarihinde ise Sakiler grubu sahne alacaktı.

Ünlü Sanatçı İrem Derici’nin 30 Eylül tarihindeki Elazığ konseri dün iptal edildi.

Elazığ Valiliği, iptal edilen İrem Derici konseri ile ilgili yaptığı açıklamada, “4. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali kapsamında planlanan konserle ilgili olarak Valiliğimiz tarafından alınmış bir iptal veya yasaklama kararı bulunmamaktadır” denildi.

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

Bugün bazı Basın ve Yayın Organlarında "İrem Derici Konseri İptal Edildi" başlıklı haber üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı doğmuştur.

1-Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası tarafından düzenlenecek olan 4. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali kapsamında planlanan konserle ilgili olarak Valiliğimiz tarafından alınmış bir iptal veya yasaklama kararı bulunmamaktadır.

2-Öte yandan Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası tarafından yapılan festival alanı talebi Valiliğimizce uygun bulunmuş ve gerekli tahsis yapılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.