Depremin ardından yapımına başlanılan ve geçtiğimiz gün kuraları çekilen Mustafapaşa Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutlarıyla ilgili Elazığ Valiliği adım adım kura işlemleriyle ilgili açıklama yaptı.

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “Bugün bazı basın ve yayın organlarında Mustafapaşa 3.Etap’ta çekilen kuralar ile ilgili yer alan haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı doğmuştur.

Mustafapaşa 3. Etap Proje alanında kura yöntemi:

1. adım: Hak sahipleri eski adalarında ve eski katlarında kat kurasına dahil edilir.

2. adım: eğer birinci adımda adada ve katında yeterli konut üretilmemişse; hak sahipleri aynı adada kalan boş konutlardan karma kuraya dâhil edilir. Bu aşamada hak sahiplerinin katlarında değişiklikler olabilir.

3. adım: Eski ada veya eski katına konut yetmediği için yerleştirilemeyen hak sahipleri fazla konut üretilmiş en yakın adada kuraya dâhil edilir.

4. adım: Eski ada ve katında yan adalarda dahi yerleştirilemeyen hak sahiplerinin konutsuz kalmaması için bu defa tüm etapta değerlendirilerek boşta kalan konutlardan karma kuraya dahil edilirler.

Yeni üretilen projeler ile yıkılan konutların durumu birbirinden çok farklı olduğu için çekilen kuralar ada, kat ve etapta tutma sırasına göre ilerlemektedir. Eski yapıların kat ve cephe durumları ve kattaki konut sayısı, yeni yapılan projelerle birebir aynı olmadığından katlarda farklı miktarda konut durumu oluşmaktadır. Bu nedenle her kurada hak sahibinde yer değişikliği ve kat değişikliği durumu oluşabilmektedir.

Mustafapaşa 3. Etap’ta 10.11.2021 tarihinde 286 hak sahibi konut kurası çekilmiştir. Yukarıda belirtilen kura yöntemine göre 16 hak sahibi vatandaşımızın eski ada ve katlarına yerleşim işlemi gerçekleştirilememiştir.

16 hak sahibinin çektiği karma kura sonucu:

2. Kat ’ta ikamet eden 5 hak sahibi vatandaşımıza kura sonucu 1. Kat,

3. Kat ’ta ikamet eden 4 hak sahibi vatandaşımıza kura sonucu 1. Kat,

4. Kat ’ta ikamet eden 1 hak sahibi vatandaşımıza kura sonucu 1. Kat,

5. Kat ’ta ikamet eden 4 hak sahibi vatandaşımıza kura sonucu 3. Kat,

5. Kat ’ta ikamet eden 2 hak sahibi vatandaşımıza kura sonucu 4. Kat çıkmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.